Ana SayfaGüncelKabine’de revizyon: Bir bakanlık bölündü, iki bakanın yerine üç bakan geldi

Kabine’de revizyon: Bir bakanlık bölündü, iki bakanın yerine üç bakan geldi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine de son verilerek, yerine Mehmet Muş getirildi. Pekcan’ın adı ‘dezanfekten skandalı’ ile gündeme gelmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yaptığı değişikliklere ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Zehra Zümrüt Selçuk’un başında olduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye ayrıldı.

Böylece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu.

Bu bakanlığın ikiye ayrılmasıyla Kabine’de bakanlık sayısı 16’dan 17’ye yükseldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ise Vedat Bilgin atandı.

Avukat olan Derya Yanık, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi. Yanık ayrıca hükümete yakınlığı ile bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu üyesi.

Dezenfektan alımının ardından görevden alındı

Ruhsar Pekcan

Diğer yandan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine de son verildi. Pekcan’ın yerine eski AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş getirildi.

Görevden alınan Pekcan’ın adı, geçen hafta, kendisi ve eşi Hasan Pekcan’a ait şirketin bakanlıktan ihale aldığı iddiaları ile gündeme gelmişti.

Odatv, Ticaret Bakanlığı’nın, Ruhsar Pekcan ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığına dair belgeler paylaşmıştı.

Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, iddiaları Ticaret Bakanı’na sorduğunu, bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada satın alımın doğrulandığını belirtmişti.

Ticaret Bakanlığı ise iddialara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Nanoksia Biyoteknoloji şirketinden 507 bin 880 liralık ürün alındığını doğrularken, “Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bir süredir Kabine’de değişiklik yapması bekleniyordu, ancak kulislerde konuşulan değişikliğin daha büyük olacağı yönündeydi.

  Bakanlık dezenfektan alımını doğruladı: Piyasa fiyatının altında ve usulüne uygun



Önceki Haber
Pandeminin başından bu yana en az 203 motosikletli kurye hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Floyd cinayeti davası: Sanık polis tüm suçlamalardan suçlu bulundu