Ana SayfaManşetKarar Resmi Gazete’de: İstanbul Sözleşmesi 1 Temmuz’a dek yürürlükte

Karar Resmi Gazete’de: İstanbul Sözleşmesi 1 Temmuz’a dek yürürlükte

HABER MERKEZİ – Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, Türkiye’nin 19 Mart’ta resmen çekildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye açısından sona erme tarihinin 1 Temmuz olarak tespit edildiği bilgisi yer aldı.

Türkiye, 19 Mart gecesi Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden çekilmişti.

Söz konusu karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye açısından sona erme tarihinin 1 Temmuz olarak tespit edildiği bilgisi yer aldı.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden 19 Mart’ta çıkma kararı almasına rağmen, Sözleşme’nin 1 Temmuz’a kadar yürürlükte olacağı çeşitli uzmanlar tarafından ifade edilmişti.

Her gün kadın cinayetleri ve şiddet haberleri gelirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 22 Nisan’da Twitter’da paylaştığı bir görselle, İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra kadın cinayetlerinin azaldığını ileri sürmüştü.

Soylu, bu ‘azalışın’ kendi mücadeleleri sonucu olduğunu da öne sürmüştü.

Ancak kadın hakları savunucuları, Soylu’ya tepki göstermekle birlikte Sözleşme’nin 1 Temmuz’a kadar yürürlükte olduğunu da hatırlatmıştı.




Önceki Haber
Kanser raporunu açıkladığı için yargılanan Bülent Şık beraat etti
Sonraki Haber
İsrail'de dini bayram kutlamalarında izdiham: En az 44 kişi öldü