Ana SayfaGüncelKayyum kadın kurumuna vaiz atadı

Kayyum kadın kurumuna vaiz atadı

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu Mahmut Demirtaş da bir önceki kayyum gibi yönetime farklı kentlerden isimler getirdi. Daha önce başında bir erkeğin bulunduğu kadın birimine şimdi ise müftülükten bir vaiz atandı.

İçişleri Bakanlığı’nın Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne  iki defa üst üste kayyum olarak atadığı dönemin Valisi Mustafa Yaman’ın yöntemleri, yeni kayyumla sürüyor.

Valiler Kararnamesi ile 11 Haziran 2020’de merkeze çekilen Yaman’ın yerine getirilen Mahmut Demirtaş, ilk iş olarak bürokrat değişikliğine gitti.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Ahmet Kanbal’ın haberine göre Kısa sürede kendi ekibini kurmaya başlayan kayyum Demirtaş’ın da  Yaman gibi dışardan tanıdıklarını göreve getirmesi dikkat çekti.

İlgi çeken bir diğer konu ise Demirtaş’ın önceliğinin emniyet ve müftülük çalışanlarına üst düzey görevler vermesi oldu.

Kilit isim Adana’dan

Demirtaş, Adana’dan kendisiyle birlikte getirdiği Vali Yardımcısı Murat Süzen’i Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter yaptı. Demirtaş’tan sonra tek yetkili olan Süzen’in kısa sürede kentin “kilit ismi” olarak tanınmaya başlandı.

Demirtaş’ın Adana’dan getirdiği bir diğer isim ise Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına getirilen Adil Alan. Alan, 29 Nisan 2020’de Adana İl Tarım ve Orman Müdürü olarak çalışıyor.

Demirtaş’ın bir diğer dikkat çeken görevlendirmesi ise Fen İşleri Daire Başkanı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı oldu. Her iki daireyi kontrol eden Cebrail Aslan, Maraş’tan getirildi.

Kaymakam daire başkanı yapıldı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı olarak görevlendirilen Emre Öztürk ise, Yeşilli İlçesi Kaymakamı. Göreve getirilen Öztürk, zamanının neredeyse tamamını Kaymakamı olduğu Yeşilli ilçesinin dışında geçiriyor.

Kadın birimine müftülükten görevlendirme

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine ilk olarak atanan Abdurrahman Şahin, tepkiler üzerine görevden alınarak yerine İl Müftülüğünde vaiz olarak görev yapan Hacire Öncü atandı.

Kayyum Demirtaş’ın Ulaşım Dairesine Başkan olarak atadığı Ertan Taşdemir ise, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis müdürü.

Yolsuzlukla anılan isme de görev verildi

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı olan Şahin Arpağ ise kentte usulsüzlüklerle tanınan bir isim. Artuklu Üniversitesi’nde Genel Sekreter olarak görev yaparken 2019 yılında sessiz sedasız bir şekilde görevden alınan Arpağ’ın usulsüz işlemleri nedeniyle görevden alındığı ortaya çıkmıştı.

Arpağ’ın eşine özel kadro açtırdığı ve şartları eşine göre ayarlayarak, puanları yeten 5 kişinin ise başvurusunun iptal edilmesini sağladığı ortaya çıkmıştı.

 




Önceki Haber
Dersim Belediyesi’nde 8 bin TL maaş muamması
Sonraki Haber
Dünyada kadınların yüzde 45'i kendi bedenleri hakkında söz söyleyemiyor