Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: LGBTİ+ aile yapısını niye bozsun?

Kılıçdaroğlu: LGBTİ+ aile yapısını niye bozsun?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu, “LGBTİ+ aile yapısını niye bozsun? İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız” dedi. Kılıçdaroğlu, ortak görüş alındığı taktirde Cumhurbaşkanı adayı olacağını da söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu ‘Koltuk’ programında gündeme dair soruları yanıtladı.

‘Erken seçim olur mu?’ sorusuna Kılıçdaroğlu “Hükümetin bir an önce erken seçime gitmesi lazım. Neden yönetemiyor artık, dağılmış bir hükümet var. Nasıl yöneteceğini artık bilmiyor” yanıtı verdi.

“Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum”

‘Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız” cevabını verdi ve ekledi:

Bir kişinin sözünü dinleyemeyeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa adayı olurum. Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı yarışına girersem kazanacağım konusunda en küçük tereddütüm yok.

“Anayasa Mahkemesi kapatılamaz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapatılması yönündeki ifadelerini hatırlatan Aydın’ın ‘Anayasa Mahkemesi kapatılabilir mi?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi kapatılamaz. Zaten o söylemi de ciddiye almanın da bir mantığı yok” yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

Hukuk devletinde mahkemeleri kapatmak ne demektir? Adaleti de bir kişiye teslim edeceğim demektir. Anayasa Mahkemeleri’ni de kapatalım zaten kimin haklı olup olmadığını, kimin terörist olup olmadığını Erdoğan zaten karar veriyor. Soğan üreticilerini terörist ilan etti. Kimin terörist olup olmadığını hakim karar verir. Dünyanın her tarafında böyledir, bizim ülkemizde bir kişi karar verir.

O bir kişi kişilerin suçlu olup olmadığına karar verdiğine göre Bahçeli de diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi’ni kapatın’ Bahçeli, ‘Yargıtay’ı da kapatın, Danıştay’ı da kapatın’ onları da diyebilir.

“Gündemi değiştirmek için yapıldı”

100’ü aşkın emekli amiralin yayımladığı ‘Möntre bildirisi’ne dair Kılıçdaroğlu, “Gece yarısı kelimeler ilave edip internet sitesine veren kişi sağlıklı biri değil. O kişiyi bulsunlar. Tıpkı Boğaziçi’nde Kabe fotoğrafını yere atan kişi gibi. O da hala bulunamadı. Gündemi değiştirmek için yapıldı. Bunlar emekli amiral, emekli biri nasıl darbe yapar. Bunlar evinde zaten. Bu dosya Yargıtay’a gidince ne olacak?” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi aile yapısına nasıl zarar veriyor”

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesiyle ilgili Kılıçdaroğlu, “Aile yapısına nasıl zarar veriyor bu sözleşme?” diye sordu ve ekledi:

Her evde tartışma oluyor, şiddet ayrı olay. Beni üzen taraf Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına zarar gelmesi. Aklı başında olan hiçbir kadın bu sözleşmeye karşı çıkmaz.

Son olarak ‘LGBTİ+ aile yapısını bozuyor mu?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “LGBTİ+ aile yapısını niye bozsun? İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız” yanıtını verdi.




Önceki Haber
Bakan Koca: İstanbul’da vakalar bir ayda 10 kat arttı
Sonraki Haber
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten yargılanan öğrenci yurtta kalamayacak