Ana SayfaGüncelKoca: Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor

Koca: Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor” dedi. Koca ayrıca, altı ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı için imza atıldığını ve ilk sevkiyatın da Mayıs ayı içinde gerçekleşeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Koca, “Aşı tedariki önümüzdeki iki ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Üretilen aşıların üretim kapasitesi de artıyor” dedi.

Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya gelindiğini belirten Koca, “Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak için anlaşma imzaladı. İlk sevkiyat Mayıs ayı içinde gerçekleşecek” dedi.

Haziran ayıyla birlikte BioNTech aşısının teslim miktarının 30 milyon dozu geçmiş olacağını söyleyen Koca, “BioNtech aşısının iki dozu arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir” diye konuştu.

İstanbul’da beş yurttaşta Hindistan varyantının gözlendiğini belirten Bakan Koca, Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor” ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da metrolar 'tam kapanma'da 21.00'a kadar hizmet verecek
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.