Ana SayfaManşetMelek İpek’e tahliye

Melek İpek’e tahliye

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunup hayatta kalan Melek İpek hakkında tahliye kararı verildi. Kararın ardından cezaevinden çıkan Melek, “hayat yeniden başlıyor” dedi.

Antalya’da yaşayan Melek İpek, 7 Ocak’ta kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunmuştu. Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtulmuştu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 31 yaşındaki Melek hakkında açılan davanın ilk duruşması da 15 Mart tarihinde görülmüştü.

Davanın üçüncü duruşması bugün Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Melek İpek, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden katıldı.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, “taksirle insan öldürme” suçundan Melek İpek’in 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı.

Heyet, ‘meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez’ hükmü gereğince Melek İpek’in tahliyesine karar verdi.

“Hayat yeniden başlıyor”

Kararın ardından akşam saatlerinde cezaevinden çıkan Melek İpek’i avukatları, ailesi ve çocukları karşıladı.

108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek, şunları söyledi:

Çocuklarıma kavuştum. Bu gece artık rahatça uyuyabileceğim. En çok çocuklarımı özledim. Koğuş arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bana iyi davrandılar. Çocuklarımı çok özledim. İçerdeki tek tesellim onların dışarıda huzurlu ve mutlu olmalarıydı. İçeri girince çocuklarımla sadece sarılabildik. Avukatım Ahmet Onaran’a teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadı. Dışarıdan haberleri onun sayesinde aldım. Söyleyecek kelimem yok şu an. Hayat yeniden başlıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarkan'dan İkizderelilerin direnişine destek
Sonraki Haber
Erdoğan açıkladı: 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanma