Ana SayfaGüncelMetin Lokumcu davası öncesi Trabzon’da eylem ve etkinlik yasağı

Metin Lokumcu davası öncesi Trabzon’da eylem ve etkinlik yasağı

HABER MERKEZİ – Hopa’daki bir eylemde polis tarafından atılan biber gazından etkilenerek yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun 21 Nisan’da Trabzon’da görülecek davası öncesi valilik, her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011’de, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası için geldiği sırada düzenlenen protestolara yönelik polis müdahalesi sırasında yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin davanın duruşması 21 Nisan’da Trabzon’da görülecek.

Duruşma öncesi Trabzon Valiliği, il genelinde her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.

Valilik yasaklamaya ‘milli güvenliğin sağlanması’, ‘ kamu düzeni ve güvenliğinin korunması’ ve Covid-19 salgını gibi gerekçeler gösterdi.

Yasak kararında valilik ve kaymakamlıkça uygun görülecek etkinlikler ise yasak kapsamı dışında bırakıldı.

19 Nisan’dan itibaren yasak kararının geçerli olacağı belirtilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

Ortahisar İlçesinde halkın yoğun olarak bulunduğu; 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı), Uzun Sokak, Kahramanmaraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Cumuhuriyet Caddesi, İskele Caddesi, Atapark, pazaryerleri ile park-bahçe, mabetlerde ve Kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile bunların eklentilerinde yapılacak olan, her türlü açık hava toplantısı, kapalı yer toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, protesto eylemi, çadır kurma,  insan zinciri, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, el ilanı ve broşür dağıtma, anma töreni, toplu karşılama ve açılışlar vb. türdeki eylem ve etkinlikler…

Valiliğin yasak kararı 26 Nisan’a kadar geçerli olacak.




Önceki Haber
Aşılamada sıra 55 yaş üstündekilere geldi
Sonraki Haber
Koca: İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,4