Ana SayfaGüncelMilletvekillerinin Amara’ya girişi engellendi

Milletvekillerinin Amara’ya girişi engellendi

HABER MERKEZİ – Aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu siyasetçilerin, Abdullah Öcalan’ın 72’nci yaş günü dolayısıyla, gitmek istediği Amara’ya girişi engellendi.

22 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutulan ve bugün 72’nci yaş günü olan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğduğu Urfa Halfeti’nin Amara köyü (Ömerli mahallesi) abluka altında.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Amara köyü asker ve polisler tarafından ablukaya alınırken, kimsenin geçmesine izin verilmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı da olan HDP Milletvekili Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinden oluşan bir heyet Amara’ya gitmek üzere geldikleri Halfeti’de engellendi.

Halfeti’nin 20’nci kilometresinde durdurulan heyetin “valilik yasağı var” denilerek ilçeye girişine izin verilmediği belirtildi.

Uzun süre süren tartışmaların ardından sadece heyete yer alan milletvekilleri Berdan Öztürk, Saliha Aydeniz ve Ayşe Sürücü’nün ilçeye girmesine izin verildi.

Ancak milletvekillerinden oluşan heyetin önü Amara girişinde bir kez daha askerler tarafından kesildi.

Burada da bir kez daha ‘valilik yasağı’ gerekçe gösterilerek geçişlerine izin vermedi.

HDP’li Sürücü, milletvekili olarak seyahat haklarının engellenmesine tepki gösterdi.

Birecik ilçesine bağlı bir dinlenme tesisinde bir kez daha durdurulan heyette yer alan HDP Haliliye İlçe Eşbaşkanı Müslüm Arslan’ın ise gözaltına alındığı öğrenildi.




Önceki Haber
Ağbaba: Yılın ilk iki ayında yeme-içme sektöründeki bin 561 işletme iflas etti
Sonraki Haber
Onur Air tüm çalışanları ücretsiz izne gönderdi