Ana SayfaGüncelÖmer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu evinde gözaltına alındı. Gergerlioğlu, kapıda kendisini gözaltına almak için gelen polisler beklerken katıldığı bir televizyon programında “Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım, aldırmam da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz” dedi.

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kesinleşmiş yargı cezası nedeniyle teslim olması yönündeki 10 günlük süresinin dolmasının ardından polis Gergerlioğlu’nu evinde gözaltına aldı.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter üzerinden “Babamı tutuklamaya geldiler” dedi.

Gergerlioğlu, kapıda kendisini gözaltına almak için gelen polisler beklerken telefonla katıldığı Artı TV canlı yayında şunları söyledi:

Bu zulüm bir gün mutlaka biter. Şuan bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz.

Ben bu halkın onurunu ayaklar altına aldırmadım, aldırmam da ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de ben cezaevinde olsam da bu halkın vekiliyim. Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm böyle devam etmez. Mecliste söylediğim sözü tekrarlayayım: Direnmek, yaşamaktır.

Ne olmuştu?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016’da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de “örgüt propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanınca Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlandı ve Meclis’e gönderildi.

AYM kararı beklenmeden, Gergerlioğlu hakkındaki fezlekenin 17 Mart’ta Meclis’te okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

Vekilliği düşürüldükten sonra, kararı tanımadığını vurgulayarak Meclis’te ‘adalet nöbeti’ne başlayan Gergerlioğlu, 20 Mart’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef göstermesi ardından 21 Mart sabahı gözaltına alınmış, ardından da serbest bırakılmıştı.

Ardından 22 Mart günü Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu’na cezasının infazı için tebligat gönderdi. Tebligatta Gergerlioğlu’nun 10 gün içerisinde cumhuriyet savcılığına teslim olması gerektiği, aksi takdirde yakalama kararı çıkarılacağı belirtildi.

23 Mart’ta HDP, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi yönünde verilen kararın iptali istemiyle AYM’ye başvurdu.

31 Mart’ta AYM, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin HDP tarafından yapılan itirazı reddetti. Bunun üzerine Gergerlioğlu, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkesi’ne (AİHM) taşıyacağını duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son 24 saatte 42 binden fazla vaka, 179 can kaybı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.