Ana SayfaGüncelRoboskili ailelerden Babacan’a: Savcılığa gitmeniz gerçekleri ortaya çıkaracak

Roboskili ailelerden Babacan’a: Savcılığa gitmeniz gerçekleri ortaya çıkaracak

HABER MERKEZİ – Roboskili aileler, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Kimse Roboski’nin hesabını vermedi” açıklaması üzerine savcılığa gidip yaşananları anlatması çağrısı yaptı.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 yurttaş yaşamını yitirdi.

Katliamın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılsa da 1,5 yıl sonra görevsizlik kararı verilerek Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderildi. Askeri savcılık da dosya hakkında Ocak 2014’te takipsizlik kararı verdi. Avukatların itirazı ise reddedildi.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru da reddedilince Roboskili aileler, 2016’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu. Ancak AİHM, 17 Mayıs 2018’de aileler adına başvuru yapan avukatların eksik belgeleri geç göndermelerini gerekçe göstererek başvuruyu “kabul edilemez” buldu ve başvuruyu reddetti.

Katliamın üzerinden dokuz yıl geçse de hiçbir sorumlu yargılanmadı.

Babacan: Kimse çıkıp bir özür bile dilemedi

Şırnak 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, “Kimse Roboski’nin hesabını vermedi” açıklamasında bulundu.

Şırnak adalet bekliyor. Uludere’de, Roboski’de hayatını kaybeden vatandaşlarımız adalet bekliyor. Kimse çıkıp bir özür bile dilemedi. Biz anaları gözü yaşlı görmek istemiyoruz.

Babacan’ın bu açıklamalarına Roboskili aileler, Twitter üzerinden DEVA Partisi’nin paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Denizli’de iş cinayeti: Hafriyat kamyonunun altında kalan işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.