Ana SayfaManşetRosa Kadın Derneği’ne polis baskını: Çok sayıda kadın gözaltında

Rosa Kadın Derneği’ne polis baskını: Çok sayıda kadın gözaltında

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese polislerce yapılan baskınlarda, aralarında kadın hakları savunucuları, siyasetçiler ve gazetecilerin de olduğu 20’den fazla kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Rosa Kadın Derneği’ne bu sabah 06.30 sularında polislerce baskın düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda, derneğin yanı sıra birçok adresin de polislerce basıldığı öğrenildi.

Yapılan baskınlarda Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Zelal Bilgin ve Şehriban Zuğurli, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın danışmanı Leyla Akgül, Jinnews muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Teke, ev hapsinde olan Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyesi Satiye Ok ve Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras’ın da aralarında bulunduğu en az 22 kadın gözaltına alındı.

Rosa: Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz

Rosa Kadın Derneği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Burdayık, buradayız ve burda olacağız” denildi.

Dernek 22 Mayıs 2020 tarihinde de polislerce basılmıştı. Birçok kadın hakları savunucusu gözaltına alınmış, akabinde de tutuklanmıştı.




Önceki Haber
“Freud’dan Lacan’a Psikanaliz” yeni basımıyla raflarda
Sonraki Haber
'Montrö bildirisi'nde imzası olan emekli amirallere gözaltı