Ana SayfaDünyaSaray’daki kanepe skandalında yer alan Michel: Geceleri uyuyamıyorum

Saray’daki kanepe skandalında yer alan Michel: Geceleri uyuyamıyorum

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde AB Komisyonu Başkanı Leyen’in kanepede oturtulması nedeniyle tepkilerin odağında olan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, geceleri iyi uyuyamadığını söyledi ve “Derin üzüntü duyuyorum” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede yaşanan protokol krizine ilişkin açıklama yaptı.

Konum gereği AB’nin Cumhurbaşkanı statüsündeki Michel, AB Başbakanı statüsündeki Ursula von der Leyen’i küçük düşürecek biçimde kanepede oturtulmasına verilen tepkiler sonrası tavrından ötürü derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Benim endişem, herhangi bir şekilde tepki vermiş olmam halinde, bunun çok daha ağır bir olaya neden olmasıydı. Eğer mümkün olsa, geri döner ve bunu onarırım. O günden beri geceleri iyi uyumadığımı gizlemiyorum çünkü o sahne kafamda sürekli yeniden cereyan ediyor.

Taraflar birbirini suçladı

Beştepe’de yapılan görüşmenin basına yansıyan kısmında Erdoğan, Michel ile yan yana oturmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Von der Leyen ise bu ikiliye mesafeli bir biçimde, karşılıklı olarak kanepelerde yer almışlardı.

Leyen manzara karşısında “Eee, şey” diye şaşırmış ancak bir süre sonra kendisine gösterilen kanepeye oturmuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, oturma düzeni ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır. AB tarafının telkinleri konusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır. Nokta” ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa Birliği Konseyi Genel Sekreterliği’nin protokol ve toplantılardan sorumlu birimi ise basına gönderdiği bilgi notunda, toplantıda şartların kısa süreyle incelendiği ancak toplantı ve yemek odalarının görülmesine, bu yönde talepte bulunulmasına karşın Türk tarafınca izin verilmediğini duyurmuştu.

Toplantı yapılacak salonun görülmesine izin verilmesi halinde AB Konseyi protokol servisinin Türk tarafına, “bir nezaket ifadesi olarak” Komisyon Başkanı için ayrılan kanepeyi iki koltukla değiştirmelerini önerecekleri belirtilmişti.




Önceki Haber
Mardin'de iş makinesinin üzerine kaya düştü: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Oyuncu Mehtap Ar hayatını kaybetti