Ana SayfaToplumsal CinsiyetSavcı, cinsel istismar failinin beraatini istedi

Savcı, cinsel istismar failinin beraatini istedi

HABER MERKEZİ – Adana’da savcı, iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuksuz yargılanan erkeğin “her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” gerekçesiyle beraatini istedi.

Adana’da yaşayan 17 yaşındaki E.A. isimli erkek, 5 ve 11 yaşlarındaki iki kuzenini cinsel istismara maruz bıraktı.

Erkek hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarıyla açılan davanın 6’ncı duruşması bugün Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapıldı.

Duruşmaya, sanık ile avukatı, çocukların aileleri ve avukatları katıldı. Duruşmada iddia makamı esasa dair mütalaasını mahkemeye sundu.

İddia makamı, çocuklardan biri için “hak düşürücü şikayet süresinin geçtiği”, diğer çocuk için ise “tarafların arasında önceye dayalı anlaşmazlık bulunması” çocukların babalarının ifadeleri, suça sürüklenmiş çocuk, tanık ifadeleri ve dosya kapsamı gözetildiğinden, E.A. hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarında “her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” gerekçesiyle beraat istedi.

Avukatlar mütalaaya karşın savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Talebi kabul eden mahkeme duruşmayı 28 Mayıs’a erteledi.

Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Adana Kadın Platformu üyesi Avukat Sevil Aracı Bek, “Çocukların beyanlarının itibar edilebilir olduğunu kanıtlayan yedi kişilik heyet raporuna rağmen beraat istenmesini anlayamıyoruz” diyerek, savcının beraat talebine tepki gösterdi.

Davanın takipçisi olacaklarını belirten Bek, şunları söyledi:

Bu rapor gözetilmeyecekse neden çocuklara olaydan iki yıl sonra aynı travmayı yaşatmak pahasına yeniden rapor aldırıldı? İstismar davasında nasıl deliller arıyorsunuz? İstismarcıların ceza alması için tanıklar önünde mi fiillerini gerçekleştirmeleri, suçüstü mü yakalanmaları gerekiyor? Başka hiçbir suç tipinde aklınıza gelmeyen masumiyet karinesi, kadına karşı suçlarda neden hiç aklınızdan çıkmıyor? Fikriye Özbek dosyasında o kadar tanık anlatımına, tutarlı ifadelere, delillere rağmen neden masumiyet karinesini düşünmediniz?




Önceki Haber
GRECO: Türkiye yolsuzlukla mücadele tavsiyelerine en az uyan ülke
Sonraki Haber
İBB: Kanal İstanbul toplantısında temsilcimizin telefonuna el konuldu