Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesi: 23 şüpheli tutuklanana kadar eylemdeyiz

Şenyaşar ailesi: 23 şüpheli tutuklanana kadar eylemdeyiz

HABER MERKEZİ – AKP’lilerin saldırılarında üç kişiyi kaybeden Şenyaşar ailesinin ‘Adalet’ nöbeti 35’inci gününde. Aile, savcılık tarafından tespit edilen ancak haklarında işlem başlatılmayan 23 şüpheli tutuklanıncaya kadar eylemlerinin süreceğini vurguladı.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının işyerlerini basıp ardından hastanede sürdürdükleri saldırılarda eşi Hacı Esvet, çocukları Adil ve Celal’i yitiren anne Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki “Adalet” nöbeti 35’inci gününde.

Sabah saatlerinde adliye önüne gelen anne ve oğlu, binanın girişindeki beton bariyerlerinin önüne oturarak adalet arayışına başladı.

Eylemde taleplerini yineleyen Emine Şenyaşar, şunları söyledi:

Ailemden 3 kişiyi öldürdüler, bir tanesine de hüküm verdiler. Çocuklarımı öldürenler ortalıkta serbestçe geziyorlar. Ben buradan kalkmayacağım. Beni de öldürsünler. Bu katliamı yapanları yakalasınlar. Hastanede çocuklarımı öldürdüler. Hastanedeki kayıtları çıkarsınlar. Hiç vicdan yok mu? Bu nasıl bir devlet? Neden dürüst davranmıyorlar?

’23 şüpheli hakkında işlem başlatılsın’

Ferit Şenyaşar ise ailesinin katledilmesiyle kendilerine yönelik bir ‘insanlık suçu’ işlendiğini dile getirdi.

Hastanede yaşananlarla ilgili soruşturmaya bakan dosya savcısı ile daha önce yaptıkları görüşmede kendilerine 23 şüphelinin tespit edildiğinin söylendiğini hatırlatan Şenyaşar, şöyle dedi:

Bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak, tutuklanacaklar. Biz daha sonra buradan kalkacağız. Bu insanlık suçunu işleyenler yakalanıncaya kadar annem ile birlikte burada olmaya devam edeceğiz.

Ferit Şenyaşar, “Bu mücadelemiz herkesin mücadelesidir” diyerek, herkesi mücadelelerini sahiplenmeye çağırdı.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.

Davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 2 Nisan 2021 tarihli karar duruşmasında, babası ve iki kardeşi öldürülen Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Davanın diğer tutuklu sanığı Enver Yıldız hakkında ise müebbet hapis cezası verilmiş, ancak mahkeme, suçun “ağır tahrik altında işlediği” iddiasıyla verilen cezayı 18 yıl hapse indirmişti.




Önceki Haber
Ağır yaralı halde bulunan Saynur Süyüncü yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İçişleri'nden 'Ramazan tedbirleri' genelgesi