Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesi: Bu zulüm altında evde oturamayız

Şenyaşar ailesi: Bu zulüm altında evde oturamayız

HABER MERKEZİ – Urfa Adliyesi önünde 28 gündür “adalet” talebiyle oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesi, “Bu zulüm altında evde oturamayız… Savcılar katilleri koruyarak suça ortak oluyorlar” açıklaması yaptı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 24 Haziran seçimleri öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın ‘adalet’ mücadelesi sürüyor.

Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önündeki oturma eylemi 28’inci gününe girdi.

Emine Şenyaşar’ın rahatsızlığından dolayı önce hastaneye giden aile, ardından adliye önüne gelerek ‘adalet nöbeti’ne devam etti.

Ferit Şenyaşar, ‘adalet’ mücadelelerini günbegün aktardığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün adalet mücadelemize gecikmeli başladık. Annemi sağlık sorunları nedeniyle hastaneye götürdük. Doktor evde istirahat önerdi. Bu zulüm altında evde oturamayız. Suruç Devlet Hastanesi’nde ailece katliama uğradık. Savcılar katilleri koruyarak suça ortak oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.

Davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 2 Nisan 2021 tarihli karar duruşmasında, babası ve iki kardeşi öldürülen Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Davanın diğer tutuklu sanığı Enver Yıldız hakkında ise müebbet hapis cezası verilmiş, ancak mahkeme, suçun “ağır tahrik altında işlediği” iddiasıyla verilen cezayı 18 yıl hapse indirmişti.

  Şenyaşar ailesine saldırı davası: Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İcra dairelerindeki dosya sayısı 22 milyonu aştı
Sonraki Haber
LGS kılavuzu yayımlandı