Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinin “adalet” nöbetine HDP’den destek

Şenyaşar ailesinin “adalet” nöbetine HDP’den destek

HABER MERKEZİ – Urfa Adliyesi önünde 26 gündür “adalet” talebiyle oturma eyleminde olan Şenyaşar ailesini ziyaret eden HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, ‘yanınızdayız’ mesajı verdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 24 Haziran seçimleri öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın ‘adalet’ mücadelesi 26 gündür devam ediyor.

Hafta sonu olduğu için kapalı olan adliye binasına yakın bir yerde nöbet eyleminde olan Emine Şenyaşar’a destek veren Sürücü, ailenin adalet mücadelesinin yanında olduğunu dile getirdi.

Adaletin bir gün yerini bulacağını umduğunu dile getiren Sürücü, “Adalet mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağız. İnşallah bu ülkeye bir gün adalet gelecek” dedi.

Adalet nöbetinin başladığı günden beri hukuksuzluklara maruz kaldığını anlatan Emine Şenyaşar, “Burada oturmamıza bile izin vermiyorlar. Kayıtları çıkarsınlar burada bir daha oturmayız. Adaleti bekliyoruz. Çocuklarımı katledenler yanımızdan gelip geçiyorlar gitsin onları tutuklasınlar. Onları tutuklayacaklarına gidip Ferit’i darp ediyorlar. Benim ailemi kim katletti?” diye sordu.

Dün Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada oğlu Fadıl Şenyaşar’a verilen 37 yıl 9 ay hapis cezasına tepki gösteren Şenyaşar, şunları ifade etti:

3 yıldır oğlum tek kişilik bir hücrede hukuksuz yere tutuluyor. Ailemi dağıttıkları yetmiyormuş gibi şimdi de haksız yere oğlumu cezalandırıyorlar. Ankara’ya gittik, adaletin izini sürdük, bize ‘Git buradan adalet yerin dibinde’ dediler. Yerin dibindeki adaleti de çıkaracağız. Adalet yerini bulana kadar buradayız. Devletsiniz neyi saklıyorsunuz?


  Şenyaşar ailesine saldırı davası: Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yol kenarında bıçaklanarak öldürülmüş kadın cenazesi bulundu
Sonraki Haber
Sistemsel krizler ve siyaset - Mehmet Nuri Özdemir