Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik şiddet faili Aziz Seyis serbest, tehditleri sürüyor

Sistematik şiddet faili Aziz Seyis serbest, tehditleri sürüyor

HABER MERKEZİ – Antalya’da yaşayan bir kadın kendisini sistematik şiddete maruz bırakan ve ölümle tehdit eden Aziz Seyis hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Seyis’in karara rağmen evine bıçakla gelip kendisini tehdit ettiğini ancak serbest bırakıldığını belirten kadın, “Ölmek istemiyorum” dedi.

Antalya’da yaşayan 22 yaşındaki bir kadın, kendisini sistematik şiddete maruz bırakan Aziz Seyis’ten ayrılmak istedi ancak şiddet o zaman da devam etti.

İlişkisinin dördüncü ayından itibaren şiddete maruz bırakıldığını belirten kadın, “Kemer, silah, bıçak ve daha başka şeylerle şiddet görüyordum. Evimde, onun evinde, dışarıda, arabada, insanların gözü önünde dayaklar yedim. Ayrılmak istediğim zamanda da şiddet görüyordum. Kapıma bıçakla geldi, ertesi gün işyerime gelip silahla ailemi ve beni öldürmekle tehdit etti” dedi.

Hürriyet’in haberine göre kadın, Seyis’ten şikayetçi olduğunu ve erkek hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi.

Kararın ardından da Seyis’in kendisini aramaya devam ettiğini, arabayla evinin sokağına geldiğini anlatan kadın, “Uzaklaştırmayı ihlal ettiği zaman arama ve mesaj görüntüleriyle şikâyet ettim. Hiçbir ceza almadı. Ölmek istemiyorum” diye konuştu.

Kadının sosyal medyadan paylaştığı gözü ve kolları mor fotoğrafların eski olduğunu iddia eden Seyis ise suçunu inkar etti.

Seyis, kadının kapısına bıçakla dayanmasını ise şöyle savunmaya çalıştı:

Kapıyı çizme olayı ise doğru. Kavga ettiğimiz zaman benim arabamı çizmişti. Ben de ‘Gelip konuşacağız, açmazsan kapını çizeceğim’ dedim. Kendisine bir zarar vermeyeceğimi de söylemiştim. Olay sadece kapısını çizmekti. Daha önce aynı bu fotoğrafları yine sosyal medyada yayınlamış, çok sayıda takipçi kasmıştı. O sosyal medya hesabı kapandı, şimdi tekrar yeni bir sosyal medya hesabı açtığı için takipçi arttırmak istiyor bence.

 




Önceki Haber
Kürt Araştırmaları Dergisi'nin yeni sayısı: “Kürt Edebiyatı”
Sonraki Haber
Tunus’tan Kenya’ya uzanan film seçkisi: 'Asla Yalnız'