Ana SayfaGüncel‘Tam kapanma’ öncesi trafikte yoğunluk

‘Tam kapanma’ öncesi trafikte yoğunluk

HABER MERKEZİ – İstanbul’da ‘tam kapanma’ öncesinde il dışına çıkmak isteyenler trafikte yoğunluk oluştururken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bu durumun vaka sayısında artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan ‘tam kapanma’ kararının ardından İstanbul başta olmak üzere birçok kentte il dışına çıkmak isteyenler otoyollarda yoğunluk oluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulamasına göre, kentteki trafik yoğunluğu saat 11.50’de yüzde 65’e çıktı.

Birçok şehirde de otobüs, uçak ve tren biletlerinin hızla satıldığı bildirildi.

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak ‘tam kapanma’ öncesi yaşanan hareketlilik konusunda Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’dan uyarı geldi.

Prof. Dr. İlhan, ‘tam kapanma’ dönemini fırsata çevirmeyi isteyenlerin vaka sayısında artışa neden olabileceğini söyledi.

Hareketliliğin giderek artacağına dikkat çeken İlhan, ‘tam kapanma’nın tatil ve aile ziyareti gibi risk oluşturacak toplanmalar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

Şu an ‘İzne gideyim,’ ‘Tatile gideyim’, ‘Bayramda ailemin yanına gideyim’ zamanı değil. Şu an geldiğimiz noktada herkesin çekirdek ailesi ile hareketliliği azaltarak, bulunduğu yerde sabit kalması ve kurallara uyması, sırası geldiğinde aşısını olması gerekir. Şu an tam da bunun zamanı. Seyahat ve hareketlilik yoğun olursa bireysel keyiflerimizi topumun güvenliğine tercih edersek ardı sıra gelecek vakalar ile yine karşılaşma ihtimalimiz söz konusu olabilir. Önlemlerin Perşembe günü başlatılması vatandaşların hazırlık yapması için süreci daha tehlikeli, riskli olacak şekilde değerlendirmesi için değil. Tüm vatandaşlarımızı olabildiğince kendi yerlerinde tutmak gerekiyor, çekirdek aile ile kısıtlamayı geçirmeye davet etmek gerekir. Hareketlilik ve kalabalık olan her yerin Corona virüsü için risk oluşturduğunu bir kez daha vurgulamak gerekir.

Prof. Dr. İlhan, Perşembe gününden itibaren alınacak önlemlerin etkisinin 14 güne yakın bir zaman diliminde yansıyacağını belirtti.

İlhan, vakaların istenilen düzeyde düşmemesi durumunda ‘tam kapanma’nın devam edebileceğini, düşerse kısıtlamaların biraz daha hafifletilebileceğini kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak’ta şüpheli kadın ölümleri kayıtlara 'intihar' olarak geçiyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.