Ana SayfaGüncelThodex soruşturması: Gözaltına alınan altı kişi tutuklandı

Thodex soruşturması: Gözaltına alınan altı kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in kardeşlerinin de bulunduğu altı kişi tutuklandı.

‘Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası’ olarak lanse edilen Thodex’le ilgili soruşturmada gözaltına alındaki 16 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadesinin alınmasının ardından aralarında şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu dokuz kişi ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma’, ‘bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı’ suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık, dört kişiyi de ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı’ suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Savcılık ifadesinin alınmasının ardından üç kişi ise serbest bırakıldı.

Hakimliğe tutuklama talebiyle sevk edilen 13 kişiden aralarında Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu altı kişi tutuklandı.

Ne olmuştu?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan’da resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan’da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, 82 kişi hakkında da gözaltı kararı verilmişti.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 78 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki 62 kişi serbest bırakılmıştı.


  Thodex: Kripto parada vurgun iddiasıyla ilgili neler biliniyor?
  Interpol, Thodex'in kurucusu Özer hakkında kırmızı bülten çıkardı
  Thodex soruşturması: Faruk Fatih Özer'in iki kardeşi gözaltına alındı
  Thodex soruşturması: Gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı



Önceki Haber
Diyarbakır'da gözaltına alınan 12 siyasetçi tutuklandı
Sonraki Haber
Kobani Davası 18 Mayıs’a ertelendi