Ana SayfaManşetTürkiye’de yaşayan İranlı aktiviste saldırı

Türkiye’de yaşayan İranlı aktiviste saldırı

HABER MERKEZİ – İran’da başörtüsü zorunluluğuna karşı çıktığı için 12 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Türkiye’ye kaçmak zorunda kalan Nesibe Şemsai’nin avukatı, evinde saldırıya maruz kaldığını belirttiği müvekkilinden bir süre haber alamadığını duyurdu. Avukat Kurtuluş Baştimar, “Nesibe hanımın durumu iyi, dün ifadesi alındıktan sonra evine geri döndü” dedi.

Mimar ve dağcı olan İranlı kadın hakları savunucusu Nesibe Şemsai, 2018’de İran’ın en yüksek zirvesi Damavand’a tırmandı.

Şemsai burada başörtüsü zorunluluğuna karşı eylem yapan kadınlara destek vermek için başındaki örtüyü çıkararak fotoğraf çektirdi.

Bunun üzerine 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Şemsai, ülkesinden kaçarak Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı.

Nesibe Şemsai’nin avukatı Kurtuluş Baştimar, dün akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şemsai’nin İstanbul Kadıköy’deki evine kimliği belirsiz dört kişinin saldırdığını belirtti.

Baştimar, saldırının ardından Şemsai’den haber alamadıklarını duyurdu.

‘Durumu iyi’

Bugün yeni bir açıklama yapan avukat Kurtuluş Baştimar, “Nesibe hanımın durumu iyi, dün ifadesi alındıktan sonra evine geri döndü. Kendisine karşı yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıya karşı gerekli hukuki adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

Jinnews’e konuşan avukat Baştimar, müvekkili Şemsai’nin evine saldıran kimliği belirsiz kişinin İran devleti tarafından gönderildiğini ve ajan olduğu endişesi taşıdığını aktardı.

Kimliği belirsiz kişinin kapıyı kırarak eve girmeye çalıştığını anlatan Kurtuluş, “Polisi aradık ve Nesibe güvenli şekilde emniyete ulaştırıldı. Nesibe, Türkçe ve İngilizceyi iyi konuşamadığı için kendini ifade edemedi. Beni aradılar, ben de durumu anlattım” dedi.

Avukat Baştimar, müvekkiline dair geri gönderme işlemlerinin durdurulması, iptal edilmesi ve Türkiye’den üçüncü bir ülkeye gidebilmesi için Birleşmiş Milletler’e başvuru yaptıklarını, bu başvurunun Mayıs ayında sonuçlanacağı bilgisini de paylaştı.




Önceki Haber
Kocaeli'de eylem ve etkinlik yasağı
Sonraki Haber
ABD’de silahlı saldırı: Sekiz ölü, çok sayıda yaralı