Ana SayfaManşetVan’da İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı yürüyüş

Van’da İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı yürüyüş

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Van’da Cumartesi günü alanlara çıkacak olan kadınlar, mücadeleyi büyütmek için yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 30 Mart’ta yaptığı toplantı sonrası “Kadınlar için Adalet” programını açıklamıştı.

Program kapsamında, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanlığı kararıyla çekilme kararına karşı Diyarbakır ve Van’da Nisan ayı içerisinde yürüyüşler yapılacağı duyurulmuştu.

Van’da yapılması planlanan yürüyüşün tarihi 10 Nisan Cumartesi günü olarak belirlendi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile ortak yapılacak yürüyüş, saat 12.00’da Sanat Sokağı’nda başlayacak.

HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun ve TJA üyesi Aynur Sarıca, tüm kadınları yürüyüşe davet etti.

Yürüyüşle İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı tavırlarını ortaya koyacaklarını belirten HDP’li Eşbaşkan Handan Karakoyun, “Serhat bölgesinde yaşayan tüm kadınları yürüyüşümüze katılmasını bekliyoruz. Sözleşme’den çekilmeye güçlü bir tepki verelim” çağrısı yaptı.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmadığı ve feshedildiği için kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken TJA üyesi Aynur Sarıca ise Sözleşme’den çekilmeyi “kadın mücadelesine darbe” olarak nitelendirdi.

Kararı tanımadıklarını vurgulayan Sarıca, “Mücadeleyle elde ettiğimiz bir başarının erk zihniyetle yerle bir edilmesine, kadınların öldürülmesine ve katledilmesine asla izin vermeyeceğiz” diye kaydetti.

Mücadeleyi büyütmek için 10 Nisan’da alanlarda olacaklarını dile getiren Sarıca, “‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ deyip kadınları alanlara davet ediyoruz” diye seslendi.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
ABD’den Savunma Sanayi Başkanlığı’na yaptırım
Sonraki Haber
Irkçılığa kılıf bulan kaymakamlık paylaşımını kaldırdı