Ana SayfaGüncelYunus Dişkaya’dan yeni albüm: “Çi Hacet”

Yunus Dişkaya’dan yeni albüm: “Çi Hacet”

HABER MERKEZİ – Kürt müzisyen Yunus Dişkaya’nın “Çi Hacet” (Ne Hacet) adlı yeni albümü, Red Music etiketiyle tüm dijital platformlarda.

Kürt müzisyen Yunus Dişkaya, Kürt şair Şikoyê Hesen’in şiirlerini yorumladığı “Sazê Min Tu Bistrê” albümünden sonra yeni bir albümle dinleyicilerin karşısına çıkıyor: “Çi Hacet“.

Dişkaya, bu 16’ncı Kürtçe albümünde daha önceki albümlerinden farklı olarak, birden fazla Kürt şairin şiirlerini yorumladığı karma albüme imza atıyor.

Toplam 14 parçanın yer aldığı albüm büyük ölçüde, daha önce de üç albümle ziyaret ettiği Fêrîkê Ûsiv’ın şiirlerinden oluşuyor.

Yine daha önce iki albümünde seslendirdiği Arjen Arî’nin üç şiiriyle yer aldığı “Çi Hacet”te bazı isimlere ise ilk kez ses veriyor: Rênas Jîyan, Selim Temo, Seîd Yûsiv.

Red Music Digital etiketiyle tüm dijital platformlarda yayımlanan bu albümde de, diğer bütün albümlerinde olduğu gibi bütün besteler, icralar ve müzikal üretim aşamaları Yunus Dişkaya tarafından gerçekleştirilmiş.

Dişkaya, farklı müzikal tarzlarını harmanladığı albümünde Kürtçe şiire ses verirken, belli ki kendine “Ger siya Melayî hebit me bi rozê çi hacet” (Mela’nın gölgesi varsa günışığına ne hacet) dizesini kutup yıldızı olarak seçmiş.

Albümden yayımlanan parçaları Red Music’in YouTube kanalından dinleyebilirsiniz.




Önceki Haber
Paşinyan erken seçim öncesi istifa etti
Sonraki Haber
Soykırımın tanınması ve AKP’de yaşanan şok