Ana SayfaDünyaABD ile DSG arasında bir haftada ikinci üst düzey toplantı

ABD ile DSG arasında bir haftada ikinci üst düzey toplantı

HABER MERKEZİ – DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ve Irak-Suriye Uluslararası Koalisyon Komutanı General Paul Calvert ile görüştü. Bu hafta ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir heyet daha Mazlum Abdi ile görüşmüştü.

Kuzey ve Doğu Suriye’de bugün üst düzey bir görüşme gerçekleşti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ve Irak-Suriye Uluslararası Koalisyon Komutanı General Paul Calvert görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye dair dijital medya hesabından bilgi veren Mazlum Abdi, bölgede hem ekonomi hem de güvenlik ile ilgili konuları tartışmalarından çok memnun olduğunu söyledi.

Mazlum Abdi, yaptığı paylaşımda Orgeneral Paul Calvert ve Orgeneral Kenneth McKenzie ile Suriye’nin kuzeydoğusunda ekonomi, güvenlik ve IŞİD’le mücadelenin devamı konularını ele aldıklarını söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Güvenlik ve ekonomik engelleri tartıştığımız McKenzie ve Calvert görüşmesinden mutluk duydum. Öte yandan DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin varlığının devamı, bölgenin korunması ve güvenliğinin garanti altına alınması mesajlarını aldık.

ABD dışişleri heyeti de gelmişti

Bu hafta içerisinde Kuzey ve Doğu Suriye’de önemli bir görüşme daha yapılmıştı.

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood ve beraberindeki heyet, DSG kontrolündeki Kuzeydoğu Suriye’ye gitmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hood’a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell’in eşlik ettiği kaydedildi.

Heyetin, DSG, Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve Rakka’daki aşiret liderleriyle görüştüğünün belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Müsteşar Vekili, ABD’nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye’deki istikrarın devamı ve IŞİD’in kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi.

Açıklamanın sonunda Hood’un Suriye’de siyasi bir çözüm çalışmalarına da bağlı olduğunu vurguladığı ve ABD’nin Suriye’ye insani yardıma devam edeceğini söylediği belirtildi.

Görüşmeye dair açıklama yapan DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi de “Uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı” demişti.




Önceki Haber
Özışık kardeşlerin evine polis baskını
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.