Ana SayfaDünyaABD’de aşı olanlar maske takmak ve mesafe kuralına uymak zorunda değil

ABD’de aşı olanlar maske takmak ve mesafe kuralına uymak zorunda değil

HABER MERKEZİ – Nüfusun büyük çoğunluğunun aşılandığı ABD’de önemli kararlar alındı. Buna göre, Covid-19’a karşı aşılananların artık kapalı alanda maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma kuralına tabi olmadığını duyurdu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkede tamamen aşılanmış kişilerin dışarıda maske takmalarına gerek olmadığını ve çoğu iç mekanda maske takmayabileceklerini açıkladı.

VOA Türkçe’nin haberine göre CDC ayrıca, tamamen aşılanmış kişilerin çoğu yerde sosyal mesafe kurallarına uymalarına da gerek olmayacağını belirtti.

Ancak uçak ve trenlerde, havalimanlarında, toplu taşıma merkezlerinde ve hastaneler ve doktor muayenehaneleri gibi yerlerde maske takılması tavsiyesi sürüyor.

Yüzde 46,4’ü en az bir doz aşı oldu

CDC, tamamen aşılanmış kişilerin federal, eyalet, yerel, kabile veya bölge yasalarının gerektirdiği yerlerde yine de maske takması gerekeceğini de hatırlattı. Amerika’da nüfusun yüzde 46,4’ü en az bir doz aşı oldu.

Vaka sayısının 33 milyonu bulduğu, can kaybınınsa 583 bini aştığı Amerika’da, corona virüsüne karşı aşılama yarışı sürüyor. CDC’nin son verilerine göre Amerika’da en az bir doz aşısını olanların nüfusa oranı yüzde 46,4’ü bulmuş durumda.

Tamamen aşılananların oranı da yüzde 35,4. CDC’ye göre 154 milyona yakın Amerikalı ilk doz aşısını yaptırdı, tamamen aşılanmış olanların sayısı 117 milyonu geçti.




Önceki Haber
Diyarbakır'daki Kimsesizler Mezarlığı'nda 100'e yakın dolu kan tüpü bulundu
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.