Ana SayfaGüncelAkşener parlamenter sistem önerisini açıkladı

Akşener parlamenter sistem önerisini açıkladı

HABER MERKEZİ – Meclis’te konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem önerilerine ilişkin bilgi verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te yaptığı grup toplantısında iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisini açıkladı.

Türkiye’nin, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle sıkıntıların içine girdiğini belirten Akşener, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin, hemen her alanda ülkenin karşılaştığı sorunların anahtarı olduğunu vurguladı.

Akşener, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle şunu hedeflediklerini kaydetti:

  • Türkiye Cumhuriyeti, başbakan ve bakanlar Kurulu tarafından yönetilecek.
  • Cumhurbaşkanı’nın, hiçbir partiyle bağlantısı olmayacak.
  • Cumhurbaşkanlığı makamı, tarafsız ve partiler üstü bir şekilde devleti ve milletin birliğini temsil edecek. Çünkü, partili bir Cumhurbaşkanı’nın siyaseten taraf olacağı için, milletin birliğini temsil etmesi mümkün olamaz.
  • Cumhurbaşkanı, yalnızca bir dönem görev yapabilecek ve görev süresi 6 yıl olacak. Görevi sona eren cumhurbaşkanı, aktif siyasete dönemeyecek.

Rize’de karşılaştığı protestoya ilişkin de konuşan Akşener, “Biz ziyaretlerimizi yaparken, İkizdere ve Çayeli’nde, AK Parti teşkilatlarının, sağdan soldan topladıkları, küçük gruplar üzerinden bazı provokasyon girişimleri oldu. Ama ne Rizeli kardeşlerim, ne de Rizeli dava arkadaşlarım, bu girişime prim vermediler” dedi.




Önceki Haber
Eksik siyaset
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.