Ana SayfaGüncelAlkol yasağında yeni skandal: Sahte evrak düzenlenmiş

Alkol yasağında yeni skandal: Sahte evrak düzenlenmiş

HABER MERKEZİ – Kanuna dayanmayan alkol yasağı tartışması devam ederken, buna ilişkin bir başka skandal ortaya çıktı. İl hıfzıssıhha kurullarının alkol yasağı kararında imzası bulunan CHP’li belediye başkanları, imzaların kendileri tarafından atılmadığını açıkladı.

Türkiye’nin, üç haftalık tam kapanma sürecinin başından bu yana tartıştığı kanuna dayanmayan ve İçişleri Bakanlığı’nın kapanma genelgesinde de yer almayan alkollü içki satışlarının yasaklanması konusunda yeni bir skandal ortaya çıktı.

Hukukçular, herhangi bir kanunda içki satışının yasaklanabileceği konusunda düzenleme yer almadığını, pandemi ile içki satışı arasında ise kamu yararı açısından bağlantı kurulamayacağını belirterek yasak kararının “kanunsuz” olduğu yönünde görüş bildiriyor.

Bu duruma rağmen, kapanma sürecinin başlamasıyla, içki satışı engellendi. Şu ana kadar 21 kentte, bu fiili duruma meşruiyet kazandırmak için, Hıfzıssıhha Kanunu’nda, bu konuda herhangi bir düzenleme yer almamasına rağmen il hıfzıssıhha kurulları tarafından içki satışının yapılamayacağı yönünde karar alındı.

Bu kentlerden 8’inin CHP’li belediyelerce yönetiliyor olması ve belediye başkanlarının da valilikler tarafından açıklanan kararlarda imzalarının bulunması dikkat çekti.

‘Kontrol etmesek ortaya çıkmayacaktı’

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre Avukat Ali Gül ve içerisinde yer aldığı avukat grubu, bu kararları inceledi ve ilgili bazı belediyelere sorduklarında, “Kararda imzamız yok” yanıtını aldı. Gül, skandalı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Alkol satışını kanunla bile yasaklayamazsınız diyorduk, adamlar sahte belgeyle yasaklamışlar. Dava hazırlığı için bunları kontrol etmesek bu skandalı ortaya çıkartamayacaktık. Hala bir açıklama yapmayan belediyeler var, umuyorum ki onlar da imzalamamıştır. Fakat onlardan açıklama bekliyoruz, suç duyurularının temeli bu açıklamalar olacak.

Avukat Gül’ün açıklamalarından sonra Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da açıklanan karara imza attığı iddiasını yalanladı.

İzmir başta olmak üzere birçok kentte avukatlar, içki yasaklarına karşı açmaya hazırlandıkları dava dilekçelerine, “sahte evrak” düzenlendiği iddiasını da eklediler.




Önceki Haber
HDP davası eleştirisi
Sonraki Haber
Koca'ya göre test sayıları vakalardaki azalış nedeniyle düştü