Ana SayfaDünyaAmerika’da silahlı saldırı: Sekiz ölü

Amerika’da silahlı saldırı: Sekiz ölü

HABER MERKEZİ – ABD’nin Kaliforniya eyaletinin San Jose kentindeki bir tren bakım istasyonunda düzenlenen saldırıda sekiz kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletine bağlı San Jose kentinde hafif raylı tren bakım istasyonuna bir kişi silahlı saldırıda bulundu.

Santa Clara bölgesinin şerif yardımcısı Russell Davis gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda sekiz kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Saldırganın ise bölgeye sevk edilen polislerce öldürüldüğü bildirildi.

İstasyonu işleten VTA’nın yönetim kurulu başkanı Glenn Hendricks ise saldırının, istasyonun operasyonlar ve kontrol merkezinde değil, işçilerin araçlar üzerinde bakım yaptığı kısımda olduğunu belirtti.

ABC News’a bağlı yerel bir televizyon kanalı, saldırının yaşandığı binanın halka açık olmadığına, dolayısıyla saldırganın çalışanlara tanınan erişime sahip olması ya da binaya sızmış olması gerektiğine dikkat çekti.

Silah sahipliğinin en yüksek olduğu ülkelerden ABD’de ateşli silahların kullanıldığı toplu saldırılar sık sık yaşanıyor.

Mart ayında Georgia eyaletinin Atlanta kenti civarında masaj salonlarına düzenlenen saldırılarda altısı Asya kökenli kadın olmak üzere sekiz, bu saldırının üzerinden daha bir hafta geçmeden Colorado eyaletinin Boulder kentinde bir süpermarkette ateş açılması sonucu da 10 kişi yaşamını yitirmişti.


Amerika’nın Sesi



Önceki Haber
Corona virüsten 166 kişi daha öldü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.