Ana SayfaGüncelAzerbaycanlı anarşist Memmedov’un şüpheli ölümüne dair soruşturma

Azerbaycanlı anarşist Memmedov’un şüpheli ölümüne dair soruşturma

HABER MERKEZİ – Azerbaycanlı anarşist Bayram Memmedov’un İstanbul’da şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da 4 Mayıs’ta ölü bulunan Azerbaycanlı anarşist Bayram Memmedov’un şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

bianet’e konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi Başkanı avukat Çiğdem Akbulut ailesinin çocuklarının başına ne geldiğini öğrenmek istediğini, soruşturmayı takip edeceklerini söyledi.

Memmedov’un ailesi, çocuklarının ölüm haberi, henüz herhangi bir belge ortaya çıkmamışken, ortada ölü muayene tutanağı bile yokken Azerbaycan medyasında “intihar” diye verildiğini ifade etti.

Bu sebeple ölümün şüpheli olduğunu düşünen aile hem cenazeyi almak hem de soruşturmayı takip etmek üzere İstanbul’a geldi.

Akbulut, olayın kaza olabileceğini ancak basındaki “intihar” haberlerinin aileyi kuşkulandırdığını ifade etti.

Anarşist Bayram Memmedov, Azerbaycan’da 2016 yılında, eski cumhurbaşkanı ve ülkenin şimdiki cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in babası Haydar Aliyev’e ait bir anıtın üzerine ‘Mutlu Köleler Günü’ yazısının bırakılmasının ardından Giyas İbrahimov ile birlikte gözaltına alınarak, tutuklanmıştı.

Daha sonra mahkeme, her iki aktivisti de uyuşturucu ticareti yapmakla suçlayarak uzun süreli hapis cezasına çarptırmıştı. Memmedov ve İbrahimov 2019’da ‘af’ ile cezaevinden çıkmıştı.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: Ülkeyi AKP-MHP-mafya üçgeni yönetiyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.