Ana SayfaGüncelBakan Koca: Kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz

Bakan Koca: Kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayımladığı bayram mesajında “Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların gölgesinde geçen Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Twitter hesabında paylaşımda bulunan Koca, “Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz” dedi.

Koca’nın paylaşımı şöyle:

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yayımladığı mesajında, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin açıklamalar yapmıştı.

Ramazan ayının büyük ölçüde kısıtlamaların gölgesinde geçtiğini hatırlatan Erdoğan, “İnşallah salgını kontrol altına almış olarak, bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz” demişti.

Kısıtlamalar 17 Mayıs’a kadar geçerli

Türkiye’de vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle 29 Nisan’dan itibaren ‘tam kapanma’ya geçildi.

Bu kapsamda getirilen kısıtlamalar 17 Mayıs’a kadar geçerli olacak.

Alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, fırın, market, eczane gibi zorunlu ihtiyaç maddeleri satan yerler dışındaki dükkan ve mağazalar kapatıldı, restoran ve kafelerin sadece paket servis yapmasına izin veriliyor. Ayrıca şehirlerarası seyahatler de zorunlu haller dışında kısıtlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 29 Nisan’da 37 binin üzerinde olan günlük vaka sayısı 12 Mayıs itibarıyla 13 bin 29 olarak kaydedildi.




Önceki Haber
UEFA açıkladı: İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali Porto'ya alındı
Sonraki Haber
Kayyum milyonlar harcamıştı: Tepki çeken heykellerden bir kısmı kaldırıldı