Ana SayfaGüncelBinali Yıldırım: Oğlumun hayır işlerini söylemeyiz

Binali Yıldırım: Oğlumun hayır işlerini söylemeyiz

HABER MERKEZİ – Eski Başbakan Binali Yıldırım, Venezuela’dan Türkiye’ye uyuşturucu rotası kurduğu ileri sürülen oğlu Erkam Yıldırım hakkında ikinci kez konuştu. Yıldırım, yanlış bir algı oluşturulduğunu iddia ederek, oğlunun Venezuela’daki hayır işlerini prensip olarak söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini savundu.

AKP’nin önemli isimlerinden eski Başbakan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in uyuşturucu ticaretine ilişkin ismini verdiği oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu savundu.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Binali Yıldırım’ın kendisini aradığını belirterek Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Biraz önce Sayın Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi. Heyetten ayrı gayrıresmî olarak geziye katıldığını kendi imkânları ile Covid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş)  ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti.

Venezuela’daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi. Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.

Peker: Erkam Yıldırım uyuşturucu güzergahı kurdu

Paylaştığı videolarla son günlerde gündeme oturan Sedat Peker, son videosunda Venezuela’nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu belirtmiş, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretlerine dikkat çekmişti.

Peker, şu iddiaları öne sürmüştü:

Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Caracas Limanı var oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası.

Vaka sayısı 300’ken yardıma gitmiş

Binali Yıldırım ise iddianın gündeme atıldığı gün yaptığı ilk açıklamada, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz” dedi.

Yıldırım, oğlunun Corona virüsle mücadele kapsamında Venezuela’ya test kiti, maske dağıtmaya gittiğini iddia etmişti.

Ancak kimi Twitter hesapları o dönem Venezuela’da günlük vaka sayısının 300 dolaylarında olduğunu hatırlatarak, bu gerekçenin inandırıcı olmadığına vurgu yapmıştı.




Önceki Haber
AKP'li başkanın mobbing uyguladığı işçi intihara kalkıştı
Sonraki Haber
Corona virüsten 178 ölü, 7 bin 523 yeni vaka