Ana SayfaGüncelCamilerde ‘itikaf’ yapanlara baskın: Biber gazı sıkıldı, onlarca gözaltı var

Camilerde ‘itikaf’ yapanlara baskın: Biber gazı sıkıldı, onlarca gözaltı var

HABER MERKEZİ – Antep’teki üç camide, ‘itikaf ibadeti’nde olan Furkan Vakfı üyelerine biber gazıyla müdahale eden polis, camidekileri darp ederek zorla dışarıya çıkardı. Polisin, cemaatten 76 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada ise gözaltına alınan “Furkan Vakfı Gönüllüleri” sivil itaatsizlik ile suçlandı.

Alparslan Kuytul’un kurucusu olduğu Furkan Vakfı üyeleri, Antep’teki üç ayrı camide “itikaf ibadeti” için bir araya geldi.

Onlarca kişinin bulunduğu camilere polis ve bekçiler tarafından baskın düzenlendi.

Camilerde bulunanlar biber gazı sıkılarak polisler tarafından zorla dışarıya çıkarıldı.

Furkan Vakfı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gaziantepli Furkan Gönüllüleri biber gazlı polis müdahalesinden önce sosyal mesafeye riayet ederek ‘itikaf’ ibadetlerini ihya ediyordu. Virüs bahane edilerek İslami değerler bitiriliyor! Kongrelerde, maçlarda bulaşmayan virüs camilerde mi bulaşıyor” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Kuran okurken gözaltına alındıkları ve polis araçlarına darp edilerek bindirildikleri belirtilen onlarca kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

“İtikaf ibadeti”, Ramazan ayının son 10 günü yapılan kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma anlamına geliyor.

 

Valilikten açıklama

Yaşananların gündeme gelmesinin akabinde Gaziantep Valiliği’nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

“2 Mayıs 2021 günü yatsı namazına müteakip 21.30 sularında üç tane camide 76 şahıs Ramazan ayı süresince itikafta bulunmak üzere toplanmış ve cami imamlarının tüm uyarılarına rağmen ısrarla camiyi terk etmeyeceklerini beyan etmişlerdir. Bunun üzerine Cami görevlileri tarafından emniyet güçlerinden yardım istenmiştir” denilen açıklamada, 76 kişinin ‘kademeli güç kullanmak suretiyle’ gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, polise mukavemet gösterdikleri belirtilen kişiler hakkında “tehdit”, “hakaret”, “sokağa çıkma yasağı ihlali” ve “sosyal mesafe kuralına riayet etmemek”ten adli ve idari işlem başlatıldı.

Valiliğin açıklamasında, “Olay ile ilgili bir emniyet personelinin biber gazı ile müdahalede bulunduğu tespit edilmiştir. Cami içerisine emniyet personeli tarafından postal ile girildiği iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, müdahale cami girişinde yapılmıştır” iddiası da öne sürüldü.

Biber gazı kullanan bir polisin açığa alındığı belirtilen açıklamada, “Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Ayrıca açıklamada yer alan “Bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.




Önceki Haber
61 mültecinin ölümünden yargılanan beş sanığa tahliye
Sonraki Haber
Şiddet faili uzman çavuş gözaltına alındı