Ana SayfaGüncelCHP’li Taşcıer: Bir ayda sekizi çocuk 129 kişi intihar etti

CHP’li Taşcıer: Bir ayda sekizi çocuk 129 kişi intihar etti

HABER MERKEZİ – Pandemi nedeniyle artan işsizliğe paralel olarak intihar vakalarında da yükseliş sürüyor. CHP’li Gamze Taşcıer’in paylaştığı verilere göre sadece Nisan ayında sekizi çocuk olmak üzere 129 kişi intihar etti. İntihar edenler arasında 13 yaşında bir çocuk da var.


Haber: Recep Karadoğan


Corona virüsü pandemisi sonrası artan işsizlik, Türkiye’deki ekonomik krizi daha da derinleştirdi.

Vaka ve can kayıplarının hızla yükselmesine paralel olarak intiharlarda da artış oldu. Sadece 1 Mayıs günü 24 saat içerisinde dört kişi ekonomik gerekçeyle intihar etti.

Son olarak dün İstanbul Fatih’teki Haseki Tramvay Durağı’nda kameralara yansıyan bir intihar yaşandı.

Durakta bekleyen 43 yaşındaki Abdullah Mayadağlı, tramvay geldiği sırada raylara atladı. Tramvayın altından ağır yaralı olarak çıkarılan Mayadağlı, kaldırıldığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Çarpıcı veri

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, artan intihar vakalarına ilişkin çarpıcı bir veri paylaştı.

Soru önergeleri ve bilgi edinme başvuruları yanıtsız kaldığı için medyaya yansıyan haberlerden yola çıkarak intihar sayılarını ortaya çıkaran Taşcıer, sadece Nisan ayında 129 kişinin yaşamına son verdiğini açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer

Yerel haber sitelerinden yaptıkları tarama sonucu düzenli olarak aylık intihar verilerini açıkladıklarını belirten Taşcıer, buna göre Nisan ayında en az 129 kişinin intihar ettiğini duyurdu.

2021 yılının Ocak ayında 94, Şubat ayında 99, Mart ayında da 112 kişinin intihar ettiğini kaydeden Taşcıer, her ay daha da kararan bir tabloyla karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Verilere ilişkin Gazete Karınca’ya değerlendirmelerde bulunan CHP’li Taşcıer, intiharların da bir salgın gibi yayıldığını ifade ederek, toplumsal bir sıkışmanın yaşandığının altını çizdi.

Resmi yanıt alamadıkları için tespit edilen sayıların en az olduğunu söyleyen Taşcıer, şu ifadeleri kullandı:

Bu sayılar yalnızca haber olan intihar vakaları. Ayrıca bu ayki 129 intihar vakası yalnızca ölümle sonuçlananlar. Bunun haricinde intihar girişimlerini dahil etmiyoruz. Çünkü girişimlere baktığımızda bundan çok ama çok daha fazla olduğunu görüyoruz.

İntihar yaşı düşüyor

Çarpıcı bir noktaya dikkat çeken Taşcıer, intihar edenler arasında çocukların da olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz ayki tespitlerimizde Mart ayında 13 çocuğun intihar ederek yaşamına son verdiğini görmüştük. Bu ay da maalesef biri 13, ikisi 15, ikisi 16 ve üçü 17 yaşında olmak üzere 8 çocuk yaşamına son vermiş” dedi.

Her alanda eşitsizliğin olduğunu ve bu nedenle toplumsal bir buhranın yaşandığını vurgulayan Taşcıer, bu konuda verdikleri araştırma önergelerinin de AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini söyledi.

Türkiye en az destek veren ülke

Özellikle pandemi kapsamında alınan ‘tam kapanma’ nedeniyle işsiz kalanlar ve esnaflar, ekonomik destek alamadıkları için zor günler yaşıyor.

Hükümet yetkilileri, pandemiyi en başarılı yöneten ülkeler arasında olduklarını söyleseler de raporlar tam aksini gösteriyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve DİSK-AR’ın raporlarına göre Türkiye, pandemide halkına en az destek veren üç ülkeden biri.




Önceki Haber
İstinaf, Kent Ormanı için verilen 'rezerv' kararının iptalini onadı
Sonraki Haber
Podemos'un lideri 'Başarısız oldum' dedi, 42 yaşında siyaseti bıraktı