Ana SayfaGüncelDavutoğlu’na Meclis kapısında engel: Yedi acil eylem adımı atılsın

Davutoğlu’na Meclis kapısında engel: Yedi acil eylem adımı atılsın

HABER MERKEZİ – Mafya, siyaset ve medya ilişkisine karşı Meclis kapısı önünde açıklama yapmak isteyen eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu polis engeliyle karşılaştı. Davutoğlu, açıkladığı yedi acil eylem adımının atılması çağrısı yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Meclis kapısı önünde siyaset-mafya-medya ilişkisine dair yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Meclis kapısı önüne polis barikatları çekilip önlem alınırken, Davutoğlu’nun burada konuşma yapmasına izin verilmedi.

Bunun üzerine Çankaya kapısının sağ tarafında yer alan merdivenlerde yapılan açıklamada konuşan Davutoğlu, şunları dedi:

TBMM milletimizin vicdanı, milletimizin iradesinin makamıdır. Ben TBMM’ye milletvekili olarak, bakan olarak, başbakan olarak geldim. Milletin nihai tecelli makamı olan TBMM’ye bu kez Gelecek Partisi yetkililerinden oluşan heyetle gelirken karşılaştığımız tavır ve tutum açıkçası milletimizin Meclisi’nin itibarına ve haşmetine yakışmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, hiçbir şahsın, hiçbir siyasi grubun tekelinde değildir. Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz ve devlet demokratik hukuk ilkeleri dışında temsil edilemez. Devlet adına konuşacak bir kurum varsa bu sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Bir organize suç örgütü lideri içinde intihar, cinayet ve kokain ticareti olmak üzere çok ağır ithamlarla bazı devlet yetkililerini de suçlarken bugün 25. gün, Cumhurbaşkanı ve devlet yetkilileri kamuoyuna açık ve net ifadelerle bir savunmada bulunmamışlardır.

Sayın İçişleri Bakanı iki televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda kendisine yönelik itham ve iddialara cevap vermek yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı olarak bana ve iktidar yetkililerine açık itham ve hakaretlerde bulunmuştur.

Bugün biz TBMM’ye gelerek devletimizin itibarını ve milletimizin vicdanını zedeleyen bu gelişmeler karşısındaki tutumumuzu açık ve net bir dille ifade etmek istiyoruz. Kamu düzenine sadık kalarak anayasal hakkımızı kullanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Bahçeli ve Perinçek’in ifadelerine dayanarak bugün İçişleri Bakanı’nı sahiplenme yoluna gitti. Eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa bunu ilk günde ifade etmeliydi, ilk günden olayları açıklığa kavuşturmalıydı.

Gün millet vicdanını harekete geçirme günüdür. Gün devlet itibarını yeniden kazandırma günüdür. Gün demokrasiyi ayakları üstünde yeniden inşa etme günüdür. Bunun için geçtiğimiz hafta ilan ettiğimiz şu yedi acil eylem adımı mutlaka atılmalıdır.

Bir, bütün bu iddialar ve ithamlar karşısında milletin nihai tecelligahı olan TBMM’de araştırma ve soruşturma komisyonları oluşturulmalıdır.

İki, hakim teminatıyla desteklenmiş cumhuriyet başsavcıları derhal harekete geçerek devletin itibarına yönelik bu açık saldırılar karşısında bu açık saldırılar karşısında bütün iddialar konusunda derhal soruşturma başlatmalıdır.

Üç, bu soruşturmaların selameti açısından başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialara muhatap olan bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. İstifa etmezlerse cumhurbaşkanı tarafından azledilmelidirler.

Dört, bütün devlet yapılarına çöreklenmiş paralel ya da illegal yapıların hangi ad ve kimlikte olursa olsun, meşruiyetini milletten almamış her türlü yapının devletten temizlenmesi, bütün mafya ve illegal yapıların yok edilmesi için temiz eller operasyonu başlatılmalıdır.

Beş, bu incelemeler sürerken daha önce devlet görevinde bulunmuş şahıslardan oluşan bir inceleme heyeti oluşturulmalı ve devlet yapısına dönük kapsamlı bir inceleme gerçekleştirilmelidir.

Altı, bütün bu süreçte başta Yalıkavak Marina olmak üzere şu veya bu gerekçeyle el konmuş ve birtakım örgütler tarafından kullanıldığı belli olan bütün süreçlerde ekonomik ve hukuki işlemler olmamış adledilerek yürürlükten kaldırılmalı, bütün bu yapılar Türk milletinin malı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesine devredilmelidir.

Yedi, bizim pazartesi gününden başlattığımız temiz siyaset hareketinin bir devamı olarak ve bu hareketin ayrılmaz unsuru olarak bir temiz siyaset devriminin gerektirdiği bütün adımlar atılmalıdır. Siyaseti ahlak yasası çıkarılmalıdır. İmar yasası çıkarılmalıdır. Siyasetin finansmanı yasası çıkarılmalıdır. İhale yasası tümüyle gözden geçirilmelidir. Milletvekillerinin, siyasilerin bütün davranışlarının ekonomik rant elde etme amacına dönük olmaması için gerekli teminatlar sağlanmalıdır.

Soylu’yu yalanlamıştı

Sedat Peker’in açıklamalarının ardından birçok illegal faaliyette ismi anılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk yayınında Davutoğlu hakkında iddialar ortaya atmıştı.

Davutoğlu bugün katıldığı bir canlı yayında iddialara yanıt vermiş, “Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır” demişti.




Önceki Haber
Hava saldırısında yaşamını yitiren Yıldız abluka altında defnedildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.