Ana SayfaGüncelEmine Şenyaşar: Anneler günümü kutlayacak kimse bırakmadılar

Emine Şenyaşar: Anneler günümü kutlayacak kimse bırakmadılar

HABER MERKEZİ –  Çocukları ve eşi gözleri önünde katledilen Emine Şenyaşar, “Günümü kutlayacak kimse bırakmadılar. Celalim, Adilim günümü kutlardı, onları da benden aldılar. Fadıl’ımı da cezaevine attılar” dedi.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerden 10 gün önce Emine Şenyaşar’ın çocukları, işlettikleri iş yerini ziyaret eden AKP’lilere yönelik kimi eleştirilerde bulununca, AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısına uğradı.

İşyerinde başlayıp yaralıların kaldırıldığı hastanede devam eden saldırılarda, eşi Hacı Esvet ve çocukları Celal ile Adil Şenyaşar, gözleri önünde öldürüldü.

Yaşanan olayların sadece işyeri kısmı ile ilgili Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi ve Malatya’da 2 Nisan’da görülen son duruşmada anne Emine Şenyaşar’ın saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İş yerlerinde ve hastanede yaşananlar aynı gün olmasına rağmen dosya ikiye ayrıldı ve hâlâ hastanede yaşananlara ilişkin süren soruşturmada gizlilik kararı bulunuyor.

Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile soruşturmanın ağır aksak yürütülmesine tepki olarak ilk olarak 10 Eylül 2019’da adliye önünde oturma eylemi başlattı.

Eylem devam ettiği sırada Baro Başkanı Abdullah Öncel, Başsavcı’dan dosyanın bir ay içinde davaya dönüşeceği sözünü alınca, aile eylemine son verdi.

Adalet nöbeti başlattı

16 Aralık 2020’de AKP Urfa İl Başkanlığı’na giderek bir görüşme gerçekleştirmek isteyen anne ve oğlu, başkanla görüştürülmemeleri üzerine AKP önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Bu sırada gözaltına alındılar ve bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Tüm bunlara rağmen “adalet” mücadelesinden yılmayan Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile bu kez “Hastane kayıtlarının ortaya çıkarılması, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması ve hala serbest olan faillerin tutuklanması” talebiyle 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde “adalet” nöbeti başlattı.

İki oğlunu saldırılarda kaybeden, bir oğlu cezaevinde olan Emine Şenyaşar’a nöbet eylemi başladığından bu yana en fazla destek Barış Anneleri ve kadın kuruluşlarından geldi.

Anne Emine Şenyaşar, sokağa çıkma yasağı kısıtlaması nedeniyle 30 Nisan’dan bu yana “adalet” nöbetini Suruç’ta bulunan evinde sürdürüyor. Anne ve oğul, eylemleri süresince 4 kez gözaltına alındı.

Çocuklarına özlem

Emine Şenyaşar, ailesine yaşatılanların ardından bir Anneler Günü’nü daha buruk geçirecek. Eskiden çocuklarının hediyelerle Anneler Günü’nü kutladığını belirten Şenyaşar, özlem duyduğu eski günlere ilişkin duygularını Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar’a şu sözlerle anlattı:

Anneler Günü ama günümü kutlayacak kimse bırakmadılar. Celalim, Adilim günümü kutlarlardı, onları benden aldılar. Fadıl’ımı da cezaevine attılar. Onlara kurban olurum. Anneniz bayramları, günleri siz olmadan geçiremiyor. Yattığınız yerden kalkın gelin, eskiden olduğu gibi elimi öpün. Sizi kucaklayayım. Bu zalimler sizi benden aldılar.

Emine Şenyaşar çocuklarına verdiği “adalet” sözünden vazgeçmeyeceğini söyledi:

Adalet nöbetimi evimde tutuyorum. Oğlumu bıraksınlar. Artık bu zulüm bitsin. Bu nasıl adalet? Hastane kayıtları saklanmış. Çocuklarımı öldürenler dışarıda, bu nasıl adalet?” Bu kişiler neden tutuklanmıyor? Savcının yanına gidiyoruz bizi kovuyor. Günahımıza giriyorlar. Çocuklarım her gün çalışmak için gittikleri dükkanlarında vahşice saldırıya uğradılar. Daha önce kimse böyle bir zulme şahit olmadı. Adalet binalarına terazi resmi yapıştırılmış, adalet olduğu söyleniyor ama suçsuz olan oğlum 3 yıldır cezaevinde. Savcı neden gerçekleri saklıyor? Bu zulmü bütün dünya duydu siz neden saklıyorsunuz, sizde vicdan yok mu? Benim çocuklarımı kim öldürdü?




Önceki Haber
İsrail polisi Mescid-i Aksa Camii'ne saldırdı: 200'den fazla yaralı
Sonraki Haber
Çocuğunu yıllardır istismar eden erkek iki saatte serbest kaldı