Ana SayfaGüncelErdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi

Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul projesinin temellerinin Haziran ayında atılacağını belirtti ve “Rahatsız olanlar var, olacaklar” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çamlıca Kulesi’nin açılışında açıklamalarda bulundu.

Bu projenin tüm dünyaya örnek teşkil edeceğini savunan Erdoğan, Oradaki metal kuleler adeta oraya işgal etmişti görüntü kirliliği vardı. Bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye hep bunun hasreti içerisinde olduk” dedi ve şunları ekledi:

Acaba Adalar’a mı kaldırsak yoksa burada farklı uygulama mı yapsak diye düşündük. Sonra dedik ki yapacağımız kulemize bunları yerleştiririz. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk. 100 kadar radyonun buradan ortak yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca başarımız oldu.

Tartışmalı Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, “İnşallah Haziran ayının sonunda filan Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz. Her yönüyle ve Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırdığımızda İstanbul’un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Adeta Kanal İstanbul’un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Bir başka güzel olacak” diye konuştu.




Önceki Haber
Peker'in ifşaatları çöküşün nedeni değil sonucudur
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.