Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması

Erdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarının” atılacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı ise Sinovac’ın ürettiği Covid-19 aşısının yeni partisini taşıyan uçağın bu sabah Esenboğa Havalimanı’na indiğini bildirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Covid-19 salgınında getirilen kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Ramazan ayının büyük ölçüde kısıtlamaların gölgesinde geçtiğini hatırlatan Erdoğan, “İnşallah salgını kontrol altına almış olarak, bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz” dedi.

Pandemi ile mücadeleyi “kararlılıkla” sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, “Sağlık sistemimizi güçlü tutmanın yanında, aşı başta olmak üzere, salgın tehdidine karşı gereken her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun, zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Salgın tedbirleri nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayanlara “her desteği” verdiklerini savunan Erdoğan, “Buna rağmen, sıkıntıya düşen, geliri azalan, işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah, onların sıkıntılarını da en kısa sürede yine biz gidereceğiz” dedi.

Kısıtlamalar 17 Mayıs’a kadar geçerli

Türkiye’de vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle 29 Nisan’dan itibaren ‘tam kapanma’ya geçildi.

Bu kapsamda getirilen kısıtlamalar 17 Mayıs’a kadar geçerli olacak.

Alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, fırın, market, eczane gibi zorunlu ihtiyaç maddeleri satan yerler dışındaki dükkan ve mağazalar kapatıldı, restoran ve kafelerin sadece paket servis yapmasına izin veriliyor. Ayrıca şehirlerarası seyahatler de zorunlu haller dışında kısıtlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 29 Nisan’da 37 binin üzerinde olan günlük vaka sayısı 11 Mayıs itibarıyla 14 bin 497 olarak kaydedildi.

CoronaVac aşısının yeni partisi geldi

Diğer yandan, Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçak sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’na indi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Halk Sağlığı Aşı ve İlaç Deposu’na nakledilen aşılar kontrollerin ardından hastane ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak” denildi.

Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac’ın CEO’su Yin Weidong ise Türkiye’ye aşı üretimi için lisans verdiklerini açıkladı.


Karınca, DW Türkçe



Önceki Haber
SES’ten Hemşireler Günü açıklaması: Susmayacağız!
Sonraki Haber
İsrail-Filistin çatışması şiddetleniyor: Can kayıpları 50'nin üzerinde, BM'den uyarı var