Ana SayfaGüncelGenelgeyle yasak kapsamı genişletildi

Genelgeyle yasak kapsamı genişletildi

HABER MERKEZİ – ‘Tam kapanma’ sürecinde alkollü içki satışına getirilen yasağın kapsamı genişletildi. İçişleri Bakanlığı’nın “Market Tedbirleri” genelgesine göre, temel ihtiyaçlar dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

“Tam kapanma” kapsamında çıkarılan genelgeyle alkollü içki satışının yasaklanması tartışılmaya devam ederken, çıkarılan yeni bir genelgeyle yasaklar daha da genişletildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine “Market Tedbirleri” konulu gönderdiği genelgeye göre, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

Yasak kararının “sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla” alındığı savunuldu.

Buna göre, 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

İçişleri Bakanlığı: Sigara yasağı yok

İçki yasağı da hatırlatılarak, “Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek” denilen genelgede, sigara satışının yasaklanıp yasaklanmadığı konusu ise muallakta kaldı.

Daha sonra bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, düzenlediği basın toplantısında sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.




Önceki Haber
Avrupa Birliği'nden basın özgürlüğünü güçlendirecek düzenleme geliyor
Sonraki Haber
Demirtaş yargılanırken siyasalın tuzakları