Ana SayfaGüncelGümrük kayıtları ortaya çıktı: Ne maske var ne de test kiti

Gümrük kayıtları ortaya çıktı: Ne maske var ne de test kiti

HABER MERKEZİ – Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine ilişkin ortaya çıkan gümrük kayıtlarına göre, ne maske ne de test kitine ilişkin bir kayıt yok.

Eski Başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine ilişkin gümrük kayıtları ortaya çıktı.

Binali Yıldırım’ın, oğlunu savunmak için yaptığı açıklamaları, iki ülke arasındaki gümrük kayıtlarıyla uyuşmadı.

Gümrük kayıtlarında, 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Erkam Yıldırım’ın ‘yeni uyuşturucu güzergâhını kurmak için Venezuela’ya gittiğini’ iddia etmişti.

Hayır amaçlı demişti

İddialara yanıt veren Binali Yıldırım da, Corona virüsü salgınının tüm dünyada zirve yaptığı dönemde oğlunun hayır amacıyla yol masraflarını da kendi cebinden karşılayarak Venezuela’ya maske ve korona test kiti götürdüğünü öne sürdü.

Ancak Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi‘nin, söz konusu ziyaretin üç ay öncesini de kapsayan 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarına dayandırdığı haberine göre, Venezuela’ya maske sevkiyatı yapılmamış.

Salgın sonrası yayımlanan tebliğe göre Türkiye’den giden maskenin gümrük kayıtlarında yer alması gerekiyor. Yurtdışına çıkarılacak 50’den fazla maske için prosedürlere uyulması bir zorunluluk.

Buna rağmen gümrükte Erkam Yıldırım’ın test kiti veya maske götürdüğüne ilişkin bir kayıt yok.




Önceki Haber
Valilik, 1 Mayıs afişine 'kabahat' cezası kesti
Sonraki Haber
TÜİK'e göre Türkiye ekonomisi yüzde 7 büyüdü