Ana SayfaToplumsal CinsiyetIğdır’daki öldürülen kadının ve failin kimliği belirlendi

Iğdır’daki öldürülen kadının ve failin kimliği belirlendi

HABER MERKEZİ – Iğdır’da 5 yıldır kayıp olan Nesrişah Yorgun’un, boşandığı Eyüp Yıldızhan tarafından öldürülüp, sandık içinde apartmanın bodrum katına gömüldüğü ve üzerinin de fayansla kapatıldığı ortaya çıktı.

Iğdır’da geçtiğimiz günlerde bir apartmanda sandığın için bir kadın cenazesi bulunmuştu.

Kadının kimliği ve failin kim olduğu belirlendi.

DHA’nın haberine göre Naride Nur Yıldızhan, 7 Kasım 2016’da Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ederek babası Eyüp Yıldızhan’ın, kendisi ve kardeşlerinin hürriyetini tahdit ettiğini, boşadığı annesi Nesrişah Yorgun’u da bıçaklayarak öldürdükten sonra kan izlerini temizleyip cesedi de arkadaşıyla taşıdığını söyledi.

Gözaltına alınan Eyüp Yıldızhan, “Ben karımı öldürmedim. Kendisi kayıp ben de merak ediyorum” diye ifade verdi.

O dönem cinayet tespit edilemediği gerekçesiyle dosya arşive kaldırılırken, Nesrişah Yorgun için de arama kaydı hazırlandı.

Yıldızhan, çocuklarına yönelik ‘hürriyeti tehdit’ suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

Ailenin bodrum katta kiler olarak kullandığı bölümü inceleyen ekipler, kadavra köpeği ile arama yaptı. Köpeğin tepki vermesi üzerine fayansları kırarak kazı yapan polis, çelik sandığa ulaştı. Sandığı açan ekipler, cesetle karşılaştı.

İncelemede, cesedin Nesrişah Yorgun’a ait olduğunu belirleyen ekipler, cezaevinde bulunan Eyüp Yıldızhan hakkında soruşturma başlattı.

Polisler, olay günü Yıldızhan’ın yanında olduğunu belirledikleri İ.A.’yı da İstanbul’da gözaltına alarak Iğdır’a getirdi.




Önceki Haber
Erdoğan, Kanal İstanbul için tarih verdi
Sonraki Haber
İstanbul’da dokuz ilçede 13 saatlik su kesintisi