Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki kadına şiddet uygulayan Bozaslan’ın ‘adli kontrolü’ kaldırıldı

İki kadına şiddet uygulayan Bozaslan’ın ‘adli kontrolü’ kaldırıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını da ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan hakkındaki adli kontrol tedbirleri kaldırıldı.

İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını 9 Aralık 2020’de şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan hakkında 1 yıl 10 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Bozaslan’ın, “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından 10 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Fail erkeğin ev sahibi kadına yönelik “Hakaret” , “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “Tehdit” suçlarından ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi, Bozaslan hakkındaki yargılamanın basit yargılama usulü ile yapılmasına karar vermişti.

Bozaslan’ın avukatı Sedat Çakar, basit yargılama usulü gereğince mahkemeye bir dilekçe sundu.

Dilekçede, “Adli kontrol kararı müvekkilin işlerini de etkilemekte ve geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir. Toplanması gereken deliller toplandığından delilleri karartma ihtimali de yoktur. Müvekkilin daha önceden sabıkası bulunmamaktadır. Adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etmekteyiz” denildi.

Mahkeme de talebi kabul ederek, Bozaslan hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı.




Önceki Haber
Mersin Taşucu Limanı özelleştiriliyor
Sonraki Haber
TÜİK'ten ENAGrup hakkında suç duyurusu