Ana SayfaEkolojiİkizdereliler bakanlığın bilgilendirme toplantısını terk etti

İkizdereliler bakanlığın bilgilendirme toplantısını terk etti

HABER MERKEZİ – İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağı için bakanlık tarafından yapılan ve tartışmalara sahne olan bilgilendirme toplantısını yurttaşlar terk etti. Avukat Yakup Okumuşoğlu, “Derenin halini görseydiniz bizi kandırmakla işlerin yürümeyeceğini anlardınız” diye tepki gösterdi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından açılmak istenen taş ocağı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ilçede bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlığa bağlı Altyapı Geliştirme Müdürlüğü Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün katıldığı toplantıya gelen İkizdereliler projeye tepki gösterdi.

Taş ocağının hayata geçmesi durumunda orman ve derelerinin yok olacağını belirten yurttaşlar daha sonra toplantıyı terk etti.

‘Neden ÇED raporu istenmedi?’

Bölgede başka taş ocağı bulunmadığını söyleyen Eyigün’e tepki gösteren avukat Yakup Okumuşoğlu, bölgede 4 tane taş ocağı bulunduğunu belirtti.

Proje ile ilgili neden Çevre Değerlendirme Etki Raporu (ÇED) istenmediğini soran Okumuşoğlu’nun sorusu yanıtsız kaldı.

Bölgede dere kalmadığını ifade eden Okumuşoğlu, “Dereyi çöp haline getirdiler. İki tane kepçe operatöründen başka kimse yok. Mühendis bile gönderilmemiş” dedi.

Yenigün’ün projenin iki buçuk yıl süreceğini söylemesine tepki gösteren Okumuşoğlu, hiçbir taş ocağının bu kadar kısa süreliğine açılmayacağını dile getirdi.

Okumuşoğlu, genel müdüre “Keşke gelip derenin halini görseydiniz. Bizi kandırmakla işlerin yürümeyeceğini anlardınız” diye seslendi.

Ağaçların, içme sularının yok olduğunu belirten yurttaşlar, projenin durdurulması için mücadele edeceklerini vurgulayarak toplantı salonunu terk etti.

 




Önceki Haber
AİHM'den yayın yasağı ve dokunulmazlıkların kaldırılması kararı
Sonraki Haber
Boşanma aşamasında olduğu Hanife'yi öldüren Erol Yenisu'ya ağırlaştırılmış müebbet istemi