Ana SayfaGüncelİstanbul ve Batman’da polis-bekçi şiddeti

İstanbul ve Batman’da polis-bekçi şiddeti

HABER MERKEZİ – İstanbul Fatih’te yere yatırdıkları bir kişiyi darp eden ve havaya ateş açan bekçiler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Batman’da da polis ve bekçilerin, 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak uyguladığı şiddet görüntülere yansıdı.

İstanbul’un Fatih ilçesi Katip Kasım Mahallesi’nde bekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında “kamu huzurunu bozduğu” iddia edilen kişilere müdahale etti.

Bekçilere mukavemet gösterdiği belirtilen kişilerden biri yere yatırılıp kelepçelenerek gözaltına alındı. Ancak yere yatırılan kişi çok sayıda bekçi tarafından darp edildi.

Bu sırada bir kişi de şiddeti engellemek için müdahale etmek isteyince bekçiler havaya ateş açtı.

Bekçi şiddetinin sosyal medyada yayımlanmasıyla görüntüler, kısa sürede gündem oldu. Bunun üzerine Fatih Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.

Açıklamada, gözaltına alınan kişinin “uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak” suçundan tutuklandığı, diğer kişiler hakkında ise sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten para cezası kesildiği belirtildi.

Kaymakamlık, bekçiler hakkında ise idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

https://twitter.com/tcistanbulfatih/status/1392952941678678020?s=20

Batman’da polis ve bekçi şiddeti

Polis ve bekçiler, Batman’ın Cudi mahallesinde de dün akşam saatlerinde Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne sürdükleri bir çocuğa şiddet uyguladı.

Polis ve bekçilerin şiddeti, yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntüde, 15 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun, bekçiler ve polisler tarafından Salih Özdemir Parkı’nda yere yatırarak darp ettiği görülüyor.

Polis ve bekçilerin, şiddete tepki gösteren çevredeki yurttaşlara hakaret ederek, havaya ateş açtığı da belirtildi.

Şiddete maruz bırakılan çocuğun daha sonra Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.




Önceki Haber
Tepkiler üzerine: Turizm Bakanlığı'nın 'Ben aşılandım' videosu yayından kaldırıldı
Sonraki Haber
Mersin'de Kürt aileye ırkçı saldırı