Ana SayfaVideoJandarma ve korucular mermer ocağı protestosuna katılanlara ateş açtı

Jandarma ve korucular mermer ocağı protestosuna katılanlara ateş açtı

HABER MERKEZİ – Van Gürpınar’daki Yurtbaşı mahallesinde yapılmak istenen mermer ocağına karşı eylem yapan kişilere, asker ve korucular tarafından ateş açıldı.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yurtbaşı mahallesinde yapılmak istenen mermer ocağına karşı çıkan mahalleliler 26 Mayıs’ta eylem düzenledi.

Dün akşam saatlerinde müteahhit firma yetkilileri, asker ve korucular eşliğinde iş makineleri ile mahalleye girdi.

İş makineleri mermer ocağının açılacağı alanda bulunan yurttaşlara ait 40 ahırı yıktı. Bunun üzerine toplanan mahalleliler yıkıma tepki gösterirken, asker ve korucular iş makinelerinin etrafında nöbet tuttu.

Mahallelerine mermer ocağı yapılmasına izin vermeyeceklerini belirten yurttaşlar, yürüyüş başlattı. Asker ve korucular grubu dağıtmak için üzerlerine ateş açtı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan ve isminin verilmesini istemeyen bir köylü, asker ve korucuların kendilerine hakaret ettiklerini belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

Mahallemize 3 yıldan beri taş ocağı yapılmak isteniyor. Dün müteahhit firma, asker ve korucular mahalleye geldi. İş makineleri ahırlarımızı yıktı. Bunun üzerine protesto ettik. Bize müdahale ettiler ve yüzlerce kurşun sıktılar üzerimize. Bu sırada 4 mahalleli gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Biz mahallemize mermer ocağı istemiyoruz. Mermer ocağı açılırsa biz burada artık yaşayamayız. Bize ‘burası hazine malıdır ve kesinlikle ocak kurulacak’ dediler. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz.




Önceki Haber
Kadınlar kazandı: Jiyan Semt Pazarı'na erkekler alınmayacak
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı: Referanduma gidebiliriz