Ana SayfaGüncelKabine toplanıyor: ‘Kademeli normalleşme’ planında ne var?

Kabine toplanıyor: ‘Kademeli normalleşme’ planında ne var?

HABER MERKEZİ – Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Kademeli normalleşme’ planının açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir sunum yapması öngörülen toplantıda alınan tedbirlerin vaka ve can kaybı sayılarına nasıl yansıdığı, hangi tedbirlere ne zamana kadar devam edileceği, “normalleşme” kapsamında hangi adımların atılacağı konularının ele alınacağı tahmin ediliyor.

Aşı programında öncelikli grupların durumu, yeni yaş gruplarına ilişkin aşı uygulaması ile yerli aşı çalışmaları ve ithal aşıdaki tedarik sürecinin, toplantının bir diğer önemli gündem maddesi olması öngörülüyor.

Cafe ve restaurantların açılması bekleniyor

Reuters’a bilgi veren üst düzey bir yetkili de normalleşme planına ilişkin şunları söyledi:

Bugünkü kabine toplantısının en önemli gündemi Covid-19 tedbirlerine yönelik atılacak normalleşme adımları olacak. Öncelikle uzun zamandır beklenen cafe ve restaurantların açılması yönünde karar alınması bekleniyor. Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde. 60.000’den yaklaşık 7.000 civarına kadar düşen günlük vaka sayıları buna imkan veriyor. Akşam saat 21:00 olan kapanma saatleri biraz daha ileri alınabilir. Çünkü işletmeler de bundan sıkıntı duyuyor.

Yasak bir güne çekilecek

Yetkili, yaz döneminin başlaması ve artan aşılamanın da bu kararı destekleyecek diğer unsurlar olduğunu vurguladı. Bu kapsamda spor salonları ve halı sahalar gibi kapatılan işletmelerin yeniden açılmasının da planladığını kaydeden aynı yetkili, şöyle devam etti:

Okulların açılması konusu en kritik alanlardan biri. Bu konuda iki farklı görüş var. İlki açılması ve 2 Temmuz’da yaz tatiline girilmesi; diğeri de vaka sayıları düşerken bulaşa neden olabilecek okulların kapalı kalması yönünde. Sonuçta bu yıl eğitim-öğretim açısından neredeyse tamamlandı. Kabine toplantısında buna da karar verilecek.

‘Maskesiz yaşamın başlama ihtimali var’

Yetkili, haftasonu kısıtlamaların bir güne düşebileceğini, Cumartesi günleri kısıtlamanın kalkabileceğini ama Pazar günlerinin devam edebileceğini vurguladı. “Bu dönemde aşılamanın artırılması yönünde bir çaba olacak” diyen aynı yetkili, “Biontech desteğiyle aşı açısından tamamen sıkıntı ortadan kalkacak. Yakın zamanda açık alanda maskesiz hayatın başlaması ihtimali var” dedi.




Önceki Haber
Antrenör erkek, yedi kadın öğrenciye cinsel tacizde bulundu
Sonraki Haber
Ellerindeki kelepçe yatakta bile çıkarılmamış