Ana SayfaÇalışma YaşamıKadınlar kazandı: Jiyan Semt Pazarı’na erkekler alınmayacak

Kadınlar kazandı: Jiyan Semt Pazarı’na erkekler alınmayacak

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da yıllardır faaliyetini sürdüren ve sadece kadınların oluşturduğu ilk resmi pazar olma özelliği taşıyan ‘Jiyan’a 400 erkek pazarcının alınması kararı, kadınların mücadelesiyle iptal edildi.

Türkiye’nin ilk resmi kadın pazarı olan ve yıllardır faaliyet gösteren Diyarbakır Bağlar’daki Jiyan Semt Pazarı’na erkeklerin pazar kurmaya çalışması kadınların tepkisine neden olmuştu.

Erkek pazarcıların bu çabasına karşı kadınlar, pazar yerinde nöbet tutmaya başlamıştı.

Mezopotamya Ajansı’nun aktardığına göre AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından verilen, pazara 400 erkek esnafın alınması kararından, kadınların mücadelesi sonucu dönüldü.

Karara göre, 1 ve 3 nolu pazarlar ile Kadın Semt Pazarı eski yerinde kalacak ve önceki düzenlemeyle çalışmalarına devam edecek.

Pazarcılardan Rukiye Bakış, uzun süredir erkek baskısıyla karşılaştıklarını fakat bir gün olsun vazgeçmediklerini belirterek, “Pazarda direnen kadınların sonucu bu zaferi elde ettik. Jiyan Semt Pazarı kadın pazarıdır ve öyle kalacak projenin içinin boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Yanımızda yer alanlara teşekkür ederiz” dedi.




Önceki Haber
HDP’li 10 milletvekili hakkında fezleke
Sonraki Haber
Jandarma ve korucular mermer ocağı protestosuna katılanlara ateş açtı