Ana SayfaGüncelKayyum heykeli savundu: İki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak

Kayyum heykeli savundu: İki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak

HABER MERKEZİ – Alay konusu olan heykelleri savunan Diyarbakır kayyumu Münir Karaloğlu, “Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer” dedi. Heykellerden birindeki çocuğun yaşının büyük gözükmediğini de savunan Karaloğlu, “İki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havalimanı kavşağındaki parka ‘halay çekenler’, ‘kadayıf tepsisini gösteren erkek’, ‘hasır bileziği ve zincir’ ile ‘karpuzun içindeki çocuk’ diye tarif edilebilecek dört adet heykel yerleştirmişti.

Tepki çeken ve sosyal medyada tiye alınan heykellere ilişkin belediye kayyumu olan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’ndan açıklama geldi.

Heykellerin ‘gerçekçi’ olduğunu savunan Karaloğlu, “Bırakın Diyarbakır’da karpuz tartışılsın, güzellikler tartışılsın. Diyarbakır’da arzumuz isteğimiz budur. Akşamki tartışmanın Diyarbakır’a bir zararı yok faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz” dedi.

Karaloğlu “Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar. Dünyanın bütün bebekleri de birbirine benzer, ne olur bebekleri de ayırmayın” diye ekledi.

Bir muhabirin heykelde çocuğun yaşının büyük gözüktüğünü söylemesi üzerine ise Karaloğlu, “Yaşı büyük değil ya. İki tane dişi var, nasıl yaşı büyük olacak” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
İstanbul Sözleşmesi 10 yaşında: Kadınlar son sözünü söylemedi
Sonraki Haber
22 yaşındaki ağır hasta tutuklu için çağrı: Yeri cezaevi değil, hastane