Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Ülkeyi AKP-MHP-mafya üçgeni yönetiyor

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi AKP-MHP-mafya üçgeni yönetiyor

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, “Cumhur İttifakı; AKP, MHP ve mafyanın ittifakına dönüşmüş durumda. Bu üçgen Türkiye’yi yönetiyor” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yoluyla toplandı.

Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayımladığı videolar ve ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik “siyaset mafyası” ifadeleri CHP MYK’nin gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’de üçlü bir ittifak olduğunu belirterek “Cumhur İttifakı; AKP, MHP ve mafyanın ittifakına dönüşmüş durumda. Bu üçgen Türkiye’yi yönetiyor. Üçünün de kesiştiği yerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var” dedi ve ekledi:

Suçluluğun telaşı ile bazı açıklamalar yapıyor. Esas söylediklerime yanıt veremiyor, konuştuklarımın sadece bir kısmına saldırıyor. Bu adamlar çıkıp miting yapıyorlar, ‘kan akıtacağız’ diyorlar. Devlet Bahçeli gidiyor, öbürünü (Alaattin Çakıcı) hapiste ziyaret ediyor. Özel af kanunu çıkarıyorlar. Siyasi parti liderini tehdit ediyor. Devletler mafya ile mücadele eder, bunlar kullanmaya çalışıyor. Devlet mi bunları kullanıyor, bunlar mı devleti kullanıyor? Artık birbirine girdi.

Diğer yandan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 2018 seçimini anımsatarak “2018’de ortak aday çıkmadı, Türkiye 5 yıl kaybetti” ifadeleriyle yaptığı “ortak aday” çağrısı da CHP MYK’de konuşulan konu başlıkları arasında yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu, Millet İttifakı’nın ortak konusudur. Seçim dönemine girildiğinde değerlendirilir. İttifak ortakları görüşür ve hep birlikte bir karar alır” dediği belirtildi.




Önceki Haber
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: Dokuzu çocuk 25 kişi öldü
Sonraki Haber
Azerbaycanlı anarşist Memmedov'un şüpheli ölümüne dair soruşturma