Ana SayfaGüncelKoca’ya göre test sayıları vakalardaki azalış nedeniyle düştü

Koca’ya göre test sayıları vakalardaki azalış nedeniyle düştü

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma ile birlikte vaka sayılarının azaldığını iddia ederek, “Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sebebi değil sonucudur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirdiği Edirne ziyaretinde Corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, 17 günlük ‘tam kapanma’ tedbirleriyle virüs vaka sayılarındaki düşüş hızını artırmayı amaçladıklarını belirterek, bunun sonuçlarının hastane yatışları ve vaka sayılarında görülmeye başlandığını ifade etti.

Vaka sayılarındaki düşüş ile test sayısı arasında bağlantı kurma çabalarının “asılsız” olduğunu ve “iyi niyetli” bulmadıklarını belirten Koca şunları söyledi:

Testler semptom gösteren ya da temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlamalarla birlikte temaslı sayısının azalması beklenen bir durumdur. Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sebebi değil sonucudur. Geçtiğimiz haftalarda yeni bir zirve yaşadık. Düşüş hızını artırmak amacıyla tam kapanma zaruret haline geldi… Son iki haftada hastanelere müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya azaldı.

Bu sürecin sonunda vaka sayılarının gerçekten azaldığı bir süreci yaşamak istiyoruz, bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Salgını yenmek için etkili bir aşılama oranına ulaşmak zorundayız. Sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ediyorum.




Önceki Haber
Alkol yasağında yeni skandal: Sahte evrak düzenlenmiş
Sonraki Haber
Gazeteci kadınlara yönelik en çok şiddet vakası Türkiye'de