Ana SayfaGüncelKorkut Eken Atilla Peker ile Kıbrıs’a gittiğini doğruladı

Korkut Eken Atilla Peker ile Kıbrıs’a gittiğini doğruladı

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin işaret ettiği Korkut Eken konuştu. Atilla Peker ile Kıbrıs’a gittiğini doğrulayan Eken, cinayette parmağı olduğu iddiasının ise yalan olduğunu savundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaştığı videolarla suçladığı isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Peker, 7. videosunda Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın ölümünden Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) eski Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı ve Susurluk davasında hüküm giyen Korkut Eken’e işaret etti.

Peker, Adalı cinayeti için kendisinden yardım istediğini belirterek bunun için kardeşi Atilla Peker’i görevlendirdiğini belirtmişti.

Bu açıklamadan sonra Atilla Peker gözaltına alındı. Ancak Peker’in Kutlu Adalı cinayeti için değil, “ruhsatsız tabanca bulundurmak” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Atilla Peker, sonrasında Kutlu Adalı cinayetine ilişkin açılan soruşturma kapsamında da ifade vererek, cinayetin nasıl işlendiğini anlattı.

‘Ağar’ın talimatıyla gittim’

Peker kardeşlerden sonra gözlerin çevrildiği Korkut Eken’den açıklama geldi.

Sözcü gazetesine konuşan Eken, Kutlu Adalı için “O gazeteciyi tanıyorsam, biliyorsam şerefsizim. Öldürülmesiyle de alakam yok” iddiasında bulundu.

“PKK’nin, yaralıları Rum Kesimi’ne taşıması olayına el koymak için” Mehmet Ağar’ın talimatı üzerine Kıbrıs’a gittiklerini ileri süren Eken, Atilla Peker’in de kendisiyle geldiğini doğruladı.

Eken, “faili meçhul” cinayetlerle de alakası olmadığını öne sürerek “Mücadelem PKK ile” dese de herhangi bir görevi olmayan Atilla Peker ile neden Kıbrıs’a gittiğine ilişkin bir şey söylemedi.

Peker ne demişti?

Sedat Peker, Kutlu Adalı cinayetini şöyle anlatmıştı:

Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki, ‘Kıbrıs’ta bir adam var, Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.’ İki profesyonel dedi. Dedim sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker’i. Biletlerden bakabilirler. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi sonra gideceğiz. Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, ‘Halloldu o iş’ dedi.




Önceki Haber
Yerine kayyum atanan HDP’li eşbaşkana 7 yıl 6 ay hapis
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.