Ana SayfaGüncelKulislerde dolaşan iddia: Erdoğan dahil bazı AKP’li yetkili Soylu’dan rahatsız

Kulislerde dolaşan iddia: Erdoğan dahil bazı AKP’li yetkili Soylu’dan rahatsız

HABER MERKEZİ – Sedat Peker’in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları tartışılmaya devam ederken, Erdoğan dahil bazı AKP’li yetkilerin de Soylu’dan rahatsız olduğu belirtiliyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in YouTube’daki açıklamalarında hakkında önemli iddialarda bulunduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP içinde de tartışmalara neden oldu.

AKP içindeki bazı yetkililerin de Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini düşündükleri belirtildi.

DW Türkçe’den Hilal Köylü‘nün konuyla ilgili sorularını yanıtlayan bazı AKP’li yetkililer, Soylu’nun yaptığı açıklamaların “çok da ikna edici” olmadığını ve ayrıca Soylu’nun açıklamalarında sadece kendi döneminin icraatlarını öne çıkarmasının da “partideki rahatsızlığı artırdığına” işaret etti.

“Bizim için şeffaflık, suç örgütleriyle aramıza koyduğumuz mesafe çok önemli” diyen bir AKP’li, “Ortada iddialar varsa, bunların soruşturulması, gereğinin yapılması gerekir” dedi.

10 bin doları Külünk mü alıyor?

Öte yandan Soylu, önceki akşam katıldığı TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’ya yönelik çağrısında Peker’den kimin para aldığını açıklamasını istedi.

Ankara’dan gelen kulis bilgilerine göre söz konusu iddiada bahsedilen vekil, şuan AKP MKYK’sinde de yer alan Metin Külünk.

Süleyman Soylu ile Metin Külünk arasında uzun süredir pek çok gerginlik yaşandığı kamuoyunda biliniyor. Külünk son olarak İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma genelgesine de tepki göstermişti.

Erdoğan’da mı Soylu’dan rahatsız?

DW Türkçe’de “Nevşin Mengü Soruyor” programının konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Mengü’nün Peker’in iddialarıyla ilgili olarak “Erdoğan’ın bu konuda sessiz olması çok ilginç geliyor. Eskiden böyle değildi, Soylu’ya yönelik bir tavır mı acaba?” diye sorması üzerine şu ifadeleri kullandı:

Sizin imayla söylediğinizi ben açık söyleyeyim. Ankara kulislerinde konuşulan bir şey. Erdoğan iki bakandan çok rahatsız. Birinin ismi Süleyman Soylu. (Mengü’nün “Öbürü kimmiş?” sorusu üzerine) İki tane silahlı bakandan biri. (Hulusi Akar mı?” sorusu üzerine) Öyle diyorlar. O konuda bir bilgi yok ama bu konuda Erdoğan’ın sessizliğinden bir anlam çıkarmamız gerektiğini düşündüren bir politika var. Twitter’da iki tane saçma sapan bir şey olunca ya ev basılıyor ya Twitter’a yasak geliyor. Bunların bu kadar rahatlıkla kamuoyuyla paylaşılmasına ses çıkarılmaması bana da ilginç geliyor.




Önceki Haber
MetroPOLL: İmamoğlu, Yavaş ve Akşener Erdoğan'ın önüne geçti
Sonraki Haber
Kavala tahliye edilmedi: Mahkeme başkanı şerh koydu